Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Θεσσαλονίκη: Οργή εμπόρων για το κλείσιμο της Δελφών


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Αγανάκτηση προκαλεί σε καταστηματάρχες στη Θεσσαλονίκη το κλείσιμο της οδού Δελφών για τα έργα του μετρό. Τα... εξ αμάξης άκουσε το βράδυ της Δευτέρας, κεκλεισμένων των θυρών, ο διευθυντής Εργων Μετρό Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κωνσταντινίδης, από τους εμπόρους γύρω από το σταθμό Αναλήψεως.

Η οδός Δελφών θα κλείσει μετά τις γιορτές για τουλάχιστον δέκα μήνες, σε όλο της το πλάτος, από τη συμβολή της με τη Μάρκου Μπότσαρη μέχρι την Πέτρου Συνδίκα, κάτι που, όπως λένε οι έμποροι, αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα για τις ήδη κατεστραμμένες επιχειρήσεις τους.

Ο κ. Κωνσταντινίδης, σε συνάντηση ενημέρωσης που είχε με τους καταστηματάρχες στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, προσπάθησε να τους καθησυχάσει... τάζοντας σεκιουριτάδες, ώστε τουλάχιστον να αντιμετωπιστούν οι κλοπές και οι διαρρήξεις.
Μόνον που το ίδιο είχε πράξει στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού και στους καταστηματάρχες της Μοναστηρίου, οι οποίοι ακόμη περιμένουν φύλαξη στην περιοχή. Τους μίλησε ακόμη για πολλούς προβολείς, που θα μετατρέπουν τη νύχτα σε... μέρα γύρω από τα μαγαζιά τους, κάτι το οποίο επίσης έχει ειπωθεί στο παρελθόν, χωρίς όμως να υλοποιηθεί.

Για το βουλκανιζατέρ που βρίσκεται στην περιοχή, το οποίο χωρίς αυτοκίνητα καταστρέφεται, ο κ. Κωνσταντινίδης είπε ότι πρόκειται για «ιδιαίτερη περίπτωση» και γι' αυτό θα γίνει «ιδιαίτερη συζήτηση». Ερωτήσεις τέθηκαν και για το πώς θα μπορεί να εφημερεύει και να διανυκτερεύει φαρμακείο που λειτουργεί στη Δελφών, όταν δε θα υπάρχει πρόσβαση από τα αυτοκίνητα.

Οι καταστηματάρχες, που στη συγκεκριμένη περιοχή είναι ούτως ή άλλως αποκλεισμένοι εδώ και ενάμιση χρόνο, υπογράμμισαν ότι αν αυτό το χρονικό διάστημα διαπίστωναν ότι γίνονταν έργα, θα μπορούσαν να κάνουν υπομονή. «Σας πήρε ενάμιση χρόνο για να μετακινήσετε κάποια καλώδια, εργασία που μπορούσε να γίνει σε δύο μήνες. Βλέπουμε με τα μάτια μας, σε καθημερινή βάση, ότι τα συνεργεία δε δουλεύουν. Τώρα μας λέτε ότι σε δέκα μήνες που θέλετε να κλείσετε τη Δελφών θα κάνετε τους διαφραγματικούς τοίχους (σ.σ. το περίβλημα του σταθμού) και την πλάκα οροφής. Γιατί να σας πιστέψουμε;», ρώτησαν σε έντονο ύφος.

Η κυκλοφορία

Εκτός από τα πολλά και σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας των καταστηματαρχών, το κλείσιμο της Δελφών προβλέπεται ότι θα προκαλέσει κυκλοφοριακό σοκ σε όλη την ανατολική Θεσσαλονίκη. Η κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και των λεωφορείων του ΟΑΣΘ θα πραγματοποιείται μέσω της οδού Σόλωνος, ενώ, για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έργα, η είσοδος του νοσοκομείου Αφροδίσιων και Δερματικών Παθήσεων θα βρίσκεται στην οδό Χαλκιδικής.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: