Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Τα αποτελέσματα των εκλογών από το The Insider


19:40 O Γιώργος Παπανδρέου φτάνει στην Ιπποκράτους με την σύζυγο του, Άντα, χωρίς να κάνει δηλώσεις.

19:39 Έκλεισαν στις 7 μ.μ. οι κάλπες για τις πρώτες αυτοδιοικητικές εκλογές του «Καλλικράτη», αλλά και του μνημονίου. Η καταμέτρηση του 10% των ψήφων θα δώσει και την πρώτη ασφαλή εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα και αναμένεται να είναι διαθέσιμη περίπου στις 9.30 το βράδυ.

19:30 Μάχη στην Θεσσαλονίκη όπου πάντως ο νικητής θα κριθεί στον δεύτερο γύρο. Η GPO δίνει 43% στον Γκιουλέκα και 36% στο Μπουτάρη ενώ η Alco 35% και 32% αντίστοιχα!
Όπως καταλαβαίνετε, σημειώνει η parapolitiki, η απουσία των exit polls περιπλέκει τα πράγματα και μια εκ των δυο εταιριών θα...ξεφτιλιστεί.


19:25 Παρόμοια με την GPO είναι και η δημoσκόπηση που έδωσε στην δημοσιότητα το NewsIt. Συγκεκριμένα:


19:05 Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση που μεταδόθηκε στο MEGA στον Δήμο Αθηναίων μέχρι χθες το βράδυ είχαμε:

Κακλαμάνης 44,3%

Καμίνης 29,1%

Σοφιανός 10,8%

Πορτάλιου 7,1%

Αμυράς 5,4%

Μιχαλόπουλος 2,7%


19:03 Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ για την Περιφέρεια Αττικής έχουμε:

Σγουρός 26,1%

Κικίλιας 20,1%

Δημαράς 18,2%

Παφίλης 12,7%

Γεωργιάδης 7,7%

Μητρόπουλος 6,7%

Ψαριανός 4,0 %

Αλαβάνος 2%

18:50 O Νικολακόπουλος στο MEGA εκτιμά ότι η αποχή θα είναι μεγαλύτερη από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2009.

18:44 To kourdisto portokali αποκαλύπτει ότι ο Τηλέμαχος Χυτήρης σε όσους του τηλεφωνούσαν ως το μεσημέρι, έδινε τον Σγουρό να προηγείται με 27%, τον Δημαρά στο 20% και τον Κικίλια στο 15%. Αν είναι αλήθεια η προπαγάνδα θα το ξέρουμε σε λίγο. Πάντως οι δημοσιογράφοι έχουν μαγνητοφωνήσει τον Χυτήρη να δίνει αυτά τα ποσοστά, σημειώνει το blog.

18:37 O Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν δίστασε να "αδειάσει" τον Αντώνη Σαμαρά ακόμη και στις κάλπες. Μιλώντας στους δημοσιογράφους με το γνωστό πομπώδες ύφος του αφού δήλωσε ότι είχε μια πολύ καλή συνάντηση με τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή πρόσθεσε ότι "Καραμανλισμός δύσκολα μιλάει"...Στο τέλος των σύντομων δηλώσεων του μία δημοσιογράφος τον ρωτά εάν ο κ. Καραμανλής του είπε κάτι για τον κ. Σαμαρά. Η απάντηση Ψωμιάδη: "Υπάρχουν και πιο σοβαρά θέματα"- VIDEO



18:30 Οι Financial Times μεταφέρουν απόψεις αναλυτών που υποστηρίζουν ότι ο Παπανδρέου θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές στην περίπτωση που ο υποψήφιος του στην Αθήνα δεν αποκτήσει σημαντική διαφορά από τον υποψήφιο την ΝΔ. Περισσότερα σχόλια από τα διεθνή ΜΜΕ εδώ

18:17 To Newsbomb του Κώστα Χαρδαβέλα υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός κέχει ήδη συντάξει το διάγγελμα του για πρόωρες εκλογές, το οποίο αν χρειαστεί θα απευθύνει απόψε με πιθανότερη ημερομηνία τη 12η Δεκεμβρίου.

Το διάγγελμα αυτό θα γίνει εφόσον γύρω στις 9.30 απόψε τα αποτελέσματα που θα έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός και θα καλύπτουν κατά 90 % το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών θα εμφανίζουν μία διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ κάτω από 5 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό είναι το όριο ανοχής του, που έχει βάλει ο Γ.Παπανδρέου, στην ψήφο διαμαρτυρίας του ελληνικού λαού, υποστηρίζει το Newsbomb.

18:10 Από το blog Παραπολιτική: Ούτε το πλέον σκληροπυρηνικό έντυπο της άκρας Αριστεράς δεν κυκλοφορεί σήμερα με πρωτοσέλιδο τίτλο "Όχι στο μνημόνιο". Ο Ελεύθερος Τύπος όμως περιγράφει παραστατικά σε ένα πρωτοσέλιδο τα ιδεολογικά αδιέξοδα της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά. Ακόμα κι αυτοί που έχουν αποφασίσει να πουν ΟΧΙ στο μνημόνιο, γιατί να μην επιλέξουν το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Δημοκρατική Αριστερά;


18:02 Παρά το γεγονός ότι επισήμως δεν υπάρχουν exit polls, ορισμένα Blogs επιμένουν ότι exit polls πραγματοποιούνται. Μάλιστα το blog fimotro υποστηρίζει ότι ο Δημαράς προηγείται σταθερά στην περιφέρεια Αττικής με μια διαφορά που κινείται στα όρια του 6%. Το πιο εντυπωσιακό όμως όλων είναι -συνεχίζει το fimotro - ότι ο Δημαράς προηγείται στη Δυτική Αττική και την Δυτική Αθήνα με 13% διαφορά από τον δεύτερο Σγουρό και με διαφορά 16% από τον τρίτο Κικίλια!

17:54 Τα exit polls έπεσαν θύματα της...οικονομικής κρίσης. Χωρίς exit polls και αντίστροφη μέτρηση τα κανάλια απόψε. Τα επίσημα αποτελέσματα από το υπουργείο Εσωτερικών. Γύρω στις 21:30 το βράδυ και με δεδομένο ότι θα έχει καταμετρηθεί το 10% των ψήφων, αναμένεται η πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα.

17:51 Επίσης απείχαν οι κάτοικοι του Βελβεντού Κοζάνης μετά από σχετικές αποφάσεις που ελήφθησαν σε τοπικό δημοψήφισμα και τις λαϊκές συνελεύσεις των πολιτών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνένωση του δήμου τους στο πλαίσιο του «Καλλικράτη».

Επίσης, από τις εκλογές απείχαν και οι μηλοπαραγωγοί (!) του Τοιχιού Καστοριάς οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές που υπέστη η παραγωγή τους πριν από δύο χρόνια.

17:45 Αποχή από τις περιφερειακές εκλογές και επ' αόριστον αποκλεισμό του λιμανιού έκαναν οι κάτοικοι της Γαύδου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την Κρήτη. Οι 156 εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του ακριτικού νησιού άσκησαν κανονικά το δικαίωμα τους μόνο στις δημοτικές εκλογές...

17:40 Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κάθε χρήστης μπορεί να μπει και να δει ζωντανά όλα τα αποτελέσματα των εκλογών.

17: 34 Το NewsIt εκτιμά ότι η αποχή θα φτάσει το 50%! Δημοσιεύει ρεπορτάζ με τον κόσμο στα καφενεία και δείχνει φωτογραφίες με άδεια εκλογικά τμήματα. Πάντως εμείς περιμέναμε στην ουρά για περίπου 5' σε εκλογικό τμήμα του Πολυγώνου στις 1 το μεσημέρι. Ο κόσμος ήταν πολύς και όχι λιγότερος από την μέρα των εθνικών εκλογών πέρυσι. Ίδωμεν...

17: 28 Καλησπέρα, ενενήντα λεπτά πριν το κλείσιμο της κάλπης. Η εκλογική διαδιακασία δείχνει να ολοκληρώνεται κανονικά παρά τα μικροπροβλήματα που δημιουργήθηκαν σε κεντρική Μακεδονία και Κρήτη με την απουσία μελών εφορευτικών επιτροπών.

Πηγή: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: