Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Στο πρωτοδικείο η «μάχη» Μπουτάρη - Γκιουλέκα


Στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης θα συνεχιστεί η «μονομαχία» του Γιάννη Μπουτάρη με τον Κώστα Γκιουλέκα, μετά τη δήλωση του τελευταίου ότι θα ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Η διαφορά των 329 ψήφων θα εξεταστεί κατά τη διάρκεια της επανακαταμέτρησης η οποία θα ξεκινήσει μετά την ανάρτηση των επίσημων αποτελεσμάτων από το πρωτοδικείο και το σχετικό αίτημα που αναμένεται να υποβληθεί από τους ενδιαφερόμενους.

Η προθεσμία για τις αιτήσεις επανακαταμέτρησης είναι πέντε ημέρες μετά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων, η οποία για το δήμο Θεσσαλονίκης αναμένεται να γίνει αύριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από το πρωτοδικείο.


Αυξημένα μέτρα

Είναι χαρακτηριστικό ότι αργά το βράδυ της Κυριακής στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης εμφανίστηκαν εκπρόσωποι από τους συνδυασμούς τόσο του Κώστα Γκιουλέκα όσο και του Γιάννη Μπουτάρη, ζητώντας αυξημένα μέτρα φύλαξης των εκλογικών σάκων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα ζήτησαν να υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία στο χώρο, καθώς και στα δύο επιτελεία άρχισαν να προετοιμάζονται για τη «μάχη» του πρωτοδικείου.

Κατά τη διάρκεια της επανακαταμέτρησης θα συγκροτηθούν συνεργεία από ένα δικαστικό λειτουργό και έναν υπάλληλο, οι οποίοι, αφού ανοίξουν τους εκλογικούς σάκους, θα επιδεικνύουν τα ψηφοδέλτια στους εκπροσώπους των δύο συνδυασμών οι οποίοι θα είναι παρόντες στη διαδικασία.

Αφού καταγραφούν συγκεκριμένες παρατηρήσεις επί των ψηφοδελτίων που αναμένεται να αμφισβητηθούν, τα επιτελεία των συνδυασμών θα αποφασίσουν τελικά εάν θα προσφύγουν καταθέτοντας ενστάσεις στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο τελικά θα κληθεί να αποφανθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο γύρο των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης βρέθηκαν συνολικά στις κάλπες 4.775 άκυρα ψηφοδέλτια, στα οποία αναμένεται να επικεντρώσουν την προσοχή τους οι εκπρόσωποι του συνδυασμού του Κώστα Γκιουλέκα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επανακαταμέτρησης.

Β. Κ.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: