Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ενωτικό το κλίμα στην ΚΟ της ΝΔ – Τι είπαν οι βουλευτές


“Άριστο, ενωτικό και φιλικό” χαρακτήρισε το κλίμα που επικράτησε στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς μετά το πέρας των εργασιών.”Καμία σχέση με αυτά τα οποία μας είχατε προετοιμάσει”, πρόσθεσε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους. Το μήνυμα ήταν: “όλοι μαζί, μια γροθιά, να αντιδράσουμε στην πολιτική που κάνει κακό στον τόπο”, είπε ακόμα.

Στη δευτερολογία του, με αφορμή προτάσεις βουλευτών για ανοικτές πόρτες στο κόμμα, τόνισε ότι “η πόρτα μου είναι ανοικτή και είναι εχθρός μου, όποιος δεν ανοίγει πόρτες” και ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάζει πιο συχνά η Κ.Ο.

Ζήτησε επίσης την άποψη των βουλευτών αν πρέπει οι τομεάρχες να εκλέγονται, ή να διορίζονται από τον ίδιο, αλλά οι βουλευτές συμφώνησαν να επιλέγονται απο τον πρόεδρο του κόμματος.

Ο Μαργαρίτης Τζίμας τόνισε πως ο Σαμαράς παρέλαβε το κόμμα στη χειρότερή του στιγμή και πως ο ελληνικός λαός απαιτεί να υπάρξει νέος πολιτικός λόγος.

Η Μαρία Κόλλια κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να τολμήσει, προσθέτοντας πως αν το σπίτι μας δεν μας αρέσει, δεν το καταστρέφουμε αλλά το φτιάχνουμε.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε δε τη λύπη του για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Κρήτη (και ζήτησε να γίνει σαφής αξιολόγηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Ο Σίμος Κεδίκογλου εξέφρασε την λύπη του « για όσους έφυγαν, η απόφαση είναι δική τους, το κεφάλαιο αυτό πρέπει να κλείσει. Μαζί παλεύουμε για το καλό του τόπου, η παράταξη είναι ενωμένη και συσπειρωμένη».

Ο Κώστας Τζαβάρας εξέφρασε την εκτίμηση πως έχει επέλθει κρίση συμβόλων και ιδεών και πως σε αυτή την κρίση όλα τα κόμματα είναι ιδεολογικώς γυμνά, εκτός από τη ΝΔ.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης, για τον οποίο πολλοί εξέφραζαν την εκτίμηση ότι θα διαφωνούσε και θα πήγαινε στη Ντόρα , εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την οποία είχε ζητήσει και αυτός. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τα υψηλά ποσοστά αποχής και ζήτησε η παράταξη να παραμείνει προσηλωμένη στην πολιτική παρακαταθήκη και στις πολιτικές επιταγές που κληροδότησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Για  τον Καραμανλή μίλησε και η Ελίζα Βόζενμπεργκ: “Είναι αδιανόητο να ακούγεται αν ο Κώστας Καραμανλής στηρίζει τη ΝΔ, το κόμμα που τον ανέδειξε και ο ίδιος το οδήγησε δύο φορές στην εξουσία”. Πρόσθεσε επίσης ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που μιλούσαν για εκρηκτικό κλίμα στη συνεδρίαση.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφερόμενος στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών είπε ότι “μας ενώνει η αγάπη γι’αυτή την παράταξη και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να την πληγώνει, να συκοφαντεί, να υπονομεύει το μέλλον”.

Ο Πάνος Καμμένος μίλησε για ανένδοτο αγώνα απέναντι στην κατοχή της πατρίδος. Έκανε δε λόγο για ιδιόμορφη κατοχή που επέβαλε ο πρωθυπουργός και υποστήριξε ότι είναι αντισυνταγματική η ψήφιση του μνημονίου με λιγότερες από 180 ψήφους. “Πρόκειται για σύμβαση που παραχωρεί εθνική κυριαρχία”, τόνισε και κάνοντας λόγο για εθνική προδοσία είπε ότι δεν ξέρουμε αν αφορά τον εθνικό ορυκτό πλούτο της χώρας ή παραχώρηση εθνικής γής. Επίσης είπε ότι “αντιμετωπίζουμε πόλεμο από επαγγελματίες συμβούλους, όπως η εταιρεία του κ. Φλέσσα, που πήραν λεφτά από τα μαύρα ταμεία της siemens, είναι σύμβουλοι του ΔΝΤ και στο υπό ίδρυση κόμμα της κας Μπακογιάννη”.

   .

Ο βουλευτής Αχαΐας Νικολόπουλος αναφερόμενος στη “Δημοκρατική Συμμαχία”,μίλησε για κόμμα καπρίτσιου και σεβντά που δεν έχει καμία τύχη.

Ο Γ. Κουμουτσάκος είπε ότι “όσοι δήλωναν στρατιώτες και στην πρώτη τουφεκιά εγκατέλειψαν δεν πρέπει να μας απασχολούν”. Αναφέρθηκε επίσης στην εξωτερική πολιτική, επισημαίνοντας οτι κυοφορούνται σοβαρές εξελίξεις στα εθνικά θέματα και τόνισε: Ουδείς γνωρίζει τι συζητείται. Ποιες ακριβώς δεσμεύσεις λαμβάνονται πίσω από ερμητικά κλειστές πόρτες για θέματα που αφορούν στον σκληρό πυρήνα της υπόστασης ενός κράτους δηλαδή την κυριαρχία,τα κυριαρχικά δικαιώματα ή ακόμα και την εδαφική του ακεραιότητα, βλέπε «γκρίζες ζώνες»….«Μνημόνιο» στην εξωτερική πολιτική της χώρας δεν νοείται.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε ότι οι δύο βουλευτές που βρέθηκαν εκτός ΝΔ θυμίζουν τις δύο κόκκινες κάρτες στο τελευταίο παιχνίδι της Ρεάλ. 

    “Εξαιρετικοί παίκτες, αλλά μήπως πήραν οδηγίες από τον πάγκο;”;

Ο Αλέξανδρος Κοντός τέλος είπε ότι απαιτείται εκλαΐκευση του πολιτικού λόγου και ανέφερε πως ήταν 10 χρόνια πριν όταν μπορούσαν στην ΚΟ να μιλήσουν οι βουλευτές.

Πηγή: Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: