Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Δήμος Θεσσαλονίκης: «Ο ανδριάντας Καραμανλή θα τοποθετηθεί εκεί που πρέπει»


«Στον αέρα» βρίσκεται στην ουσία το θέμα της τοποθέτησης του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη νέα του θέση, στη Νέα Παραλία, στο ύψος της στάσης Στρατηγείο. Κατά την προχτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Ανδρέας Κουράκης (στη φωτογραφία με τον Π. Αβραμόπουλο) από την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη ζήτησε την ανάκληση αυτής αλλά και άλλων δύο αποφάσεων του σημερινού δημοτικού συμβουλίου, καθώς, όπως είπε, καμία από αυτές δεν είχε το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, όπως προβλέπει ο νόμος.

«Ευτυχώς, υπάρχουν όργανα που ελέγχουν τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης, αναφερόμενος προφανώς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία ακόμη δεν έχει εγκρίνει τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Θέλουμε να μας εξηγήσει η διοίκηση ποιο είναι το κατεπείγον που να δικαιολογεί την απόφαση για τη χωροθέτηση του ανδριάντα στη Νέα Παραλία. Τον ανδριάντα θα τον βάλουμε εμείς εκεί όπου πρέπει να μπει, μετά από μελέτη», ξεκαθάρισε.

Επίσης, ζήτησε να μην προχωρήσει η δημοπράτηση για τα τρία αναψυκτήρια στο τμήμα της Νέας Παραλίας που έχει αναπλαστεί, απόφαση που λήφθηκε από την απερχόμενη διοίκηση. «Εμείς έχουμε κι άλλες ιδέες εκτός από τα μπαράκια και τα τραπεζοκαθίσματα», είπε.

73.800 ευρώ για προβολή

Ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε και σε μία ακόμη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λήφθηκε στις 18 Οκτωβρίου και δεν είχε χαρακτήρα κατεπείγοντος. «Πήρατε απόφαση για να διατεθεί -έπειτα από πρόχειρο διαγωνισμό- ποσό 73.800 ευρώ σε εταιρία εξωτερικής παραγωγής, με την υποχρέωση να δημιουργήσει υλικό για την προβολή του δήμου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στην TV100. Κι αυτό να το πάρετε πίσω», πρόσθεσε ο κ. Κουράκης.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: