Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Πολύμυλος Κοζάνης: Διόδια μετά διαμαρτυρίας


Με καθυστέρηση 12 ωρών ξεκίνησε τελικά χθες, στις 6 το απόγευμα, η λειτουργία του σταθμού διοδίων της Εγνατίας Οδού στο Πολύμυλο Κοζάνης.

 Ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. της Δυτικής Μακεδονίας είχαν διαμηνύσει ότι θα εμποδίσουν τη λειτουργία των διοδίων, καθώς θεωρούν ακριβό το αντίτιμο για φορτηγά με πάνω από 4 άξονες, το οποίο ορίστηκε στα 10 ευρώ. Στον αποκλεισμό των διοδίων συμμετείχαν και μέλη της κίνησης «Ακρίβεια - ΣΤΟΠ». Η έναρξη της λειτουργίας των διοδίων είχε προσδιοριστεί για τις 6 το πρωί.


Για να μην προκληθεί όμως κίνδυνος για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, που δεν θα είχαν ενημερωθεί για τον αποκλεισμό των διοδίων, αλλά και για τους συγκεντρωμένους που έκαναν τη διαμαρτυρία, η διοίκηση της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» αποφάσισε να ξεκινήσει η λειτουργία των διοδίων ύστερα από τη λήξη της διαμαρτυρίας.

Νωρίς το πρωί χθες, πήγαν στα διόδια ιδιοκτήτες φορτηγών από τη Δ. Μακεδονία με 32 φορτηγά. Τα άφησαν δεξιά και αριστερά του δρόμου και στις 11 προχώρησαν στη διαμαρτυρία τους.

Σκοπός τους ήταν να διακόψουν τη λειτουργία των διοδίων και να επιτρέψουν την ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων. Καθώς τα διόδια δεν λειτουργούσαν, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά των ακριβών διοδίων και παρέμειναν στον χώρο μέχρι τις 6 το απόγευμα, οπότε και αποχώρησαν.

Σ.Α.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: