Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Έχασε τη μάχη με τη ζωή και ο Ιωσήφ Αναστασάκης


Στο πένθος βυθίζεται και πάλι η ελληνική αεροπορία καθώς τα ξημερώματα της Κυριακής , κατέληξε και ο δεύτερος πιλότος , ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στην σύγκρουση δύο F-16, στον αέρα , την περασμένη Πέμπτη (26/08), κατά την διάρκεια άσκησης στον εναέριο χώρο της Κρήτης.
Ο 35χρονος σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στη λεκάνη. Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η εγκεφαλική λειτουργία που είχε υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες εξαιτίας των τριών ανακοπών κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο.

Ο πιλότος, ο οποίος καταγόταν από την Γέργερη Ηρακλείου, ήταν παντρεμένος και είχε ένα τρίχρονο κοριτσάκι, ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί το απόγευμα της Κυριακής (29/08) , στις 17:30 στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού στη Γέργερη.
Το απόγευμα το Σαββάτου(28/08), συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 33χρονο χειριστή F16 Αναστάσιο Μπαλατσούκα, ο οποίος σκοτώθηκε ακαριαία κατά τη σύγκρουση.
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τις συνθήκες της σύγκρουσης των δύο μαχητικών F-16, που σημειώθηκε ανοιχτά της νήσου Χρυσής. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, δευτερόλεπτα πριν το τραγικό συμβάν τα αεροσκάφη είχαν εμπλακεί σε εικονική αερομαχία, για προσομοίωση αναχαίτισης σε χαμηλό ύψος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: