Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Υποψηφιότητα για Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής


Νεα Υποψηφιοτητα
για το δήμο
Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Για τις Δημαρχιακές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 ο εκ Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής καταγόμενος γνωστός Ιατρός χειρουργός Μαιευτήρ - Γυναικολόγος κος Απόστολος Γ. Σιώκος ανακοίνωσε την Υποψηφιότητά του ως Δημάρχου για τον νεοσύστατο Καλλικρατικό Δήμο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» , φιλοδοξών να τεθεί επικεφαλής Υπερκομματικού- Ανεξάρτητου ψηφοδελτίου εκ καταξιωμένων πολιτών της Β.Α ορεινής και της προ του Αγίου Όρους παράκτιας Χαλκιδικής.


Ο κος Σιώκος ελπίζει ότι το ψηφοδέλτιο για τις προσεχείς εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα τύχει της στήριξης της οργανωμένης Νέας Δημοκρατίας και όλων των συνιστωσών της μεγάλης Κεντροδεξιάς παράταξης, καθώς και ότι και οι εκλεκτές προσωπικότητες των τοπικών κοινωνιών που εκπροσωπούν το χώρο της κεντροαριστεράς και θα κοσμήσουν με τις συμμετοχές τους αυτό το όντως ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, θα το καταστήσουν πρωτοποριακό και νικηφόρο, επ’ αγαθώ της ιστορικής, πανέμορφης και αγαπημένης μας Χαλκιδικής.

Η μακρά πορεία του κου Α. Σιώκου ως πολίτου της Χαλκιδικής οι πρωτοβουλίες και οι πρωτοποριακές δράσεις του στα πολιτιστικά, κοινωνικά και τα πολιτικά πράγματα ιδιαίτερα στο Νομό μας, είναι ευρέως γνωστή και πιστεύουμε ότι υπήρξε πλούσια και επωφελής για τον τόπο μας.

Παρακάτω θα επιχειρήσουμε μια σύντομη αναφορά παραθέτοντας και βιογραφικά του στοιχεία:

Καταγωγή:

Οι αγρότες-παντοπώλες γονείς του Απόστολου Γ.Σιώκου, Γεώργιος Αθ. Σιώκος το γένος Δημ. Τσελεπή και Όλγα Αποστ. Παπαργυρίου το γένος Νικ. Γκαγκάνη (παλιές οικογένειες της περιοχής με ισχυρές ρίζες στα χωριά Νεοχώρι, Βαρβάρα, Στανό και Νιγρίτα) τον απέκτησαν πριν 65 χρόνια στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής.

Αδέρφια του είναι :

1) ο Αθανάσιος Γ.Σιώκος (Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω) με τη σύζυγό του Αικατερίνη Αθ.Σιώκου–Γούδα (Οικονομοτεχνικός) κάτοικοι Παλαιοχωρίου - Μεταγγιτσίου

2)η Μαρία Γ. Σιώκου (Φαρμακοποιός) στην Αρναία Χαλκιδικής και σύζυγός της ο Γεώργιος Αργ. Κρομμύδας (Καρδιολόγος) εκ Γοματίου Χαλκιδικής και

3) η Φρειδερίκη Γ.Σιώκου (Φαρμακοποιός) στο Παλαιοχώριο Χαλκιδικής και σύζυγος της ο Κωνσταντίνος Ι. Καραγιάννης (Εφοριακός) εκ Παλιουρίου Κασσάνδρας.

Ο ίδιος είναι πατέρας της Όλγας Απ.Σιώκου – Σιόβα επί πτυχίω φοιτήτριας της Δημοσιογραφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - εκλεγμένο μέλος με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και Γεν. Γραμματέας της σχολής.

Σύντροφός του κ. Σιώκου είναι η Ιστορικός-Αρχαιολόγος Δρ. της Φιλολογίας κ. Μαρία Αλεξάνδρου Ναουμίδου – Προϊσταμένη του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Χαλκιδικής.

Σπουδές:

Τα πρώτα γράμματα και την πατριωτική - χριστιανική ανατροφή τα πήρε στο σπίτι του από έναν πανέξυπνο, εργατικό πατέρα και μια άγια, υπομονετική και πανάξια μητέρα.

Την καθοριστική στοιχειώδη εκπαίδευση και την παιδεύουσα αγωγή, του τα προσέφεραν διακεκριμένοι, αφοσιωμένοι στο καθήκον και την αποστολή τους δάσκαλοι στο πέτρινο Δημοτικό Σχολείο του Παλαιοχωρίου, και

Οραματιστές καθηγητές στο Εξατάξιο Γυμνάσιο Αρναίας τον καθοδήγησαν στη συνέχεια και τον οδήγησαν με πνευματικά , ψυχικά εφόδια και γνώσεις στην μετέπειτα Ακαδημαϊκή του ζωή.

Τις Πανεπιστημιακές του Σπουδές τις ξεκίνησε στο Φυσικό Τμήμα της Φ.Μ.Σ. του Α.Π.Θ. κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων και στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης άνευ εξετάσεων ως αριστούχος απόφοιτος του Γυμνασίου Αρναίας.

Μετέπειτα ενεγράφη κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. απ’ όπου απεφοίτησε για να μετακινηθεί εν συνεχεία μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων στην Αεροπορία, στην τότε Δυτ. Γερμανία όπου και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του Σπουδές και εξειδικεύσεις σε νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Göttingen και στην Πανεπιστημιακή Γυναικολογική και Μαιευτική Κλινική στο Homburg του Saarland, όπου και ολοκλήρωσε υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του καθηγητού κου Basttert εκτός των άλλων επιστημονικών του δραστηριοτήτων και μια πρωτότυπη έρευνα για την δυσμενή επίδραση του καπνίσματος στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Παράλληλα παρακολούθησε ως φοιτητής μαθήματα Πολιτικών Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Αννοβέρου.

Ο κ. Απόστολος Γ. Σιώκος επέστρεψε από τη Γερμανία στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη όπου πέραν των δύο δεκαετιών ήδη ασκεί με επιτυχία με πελατολόγιο από όλη τη Μακεδονία και όχι μόνον, το λειτούργημα του Ιατρού ως Χειρουργός Μαιευτήρ-Γυναικολόγος με περαιτέρω εξειδίκευση στην υπογονιμότητα, τον πλήρη προληπτικό και διαγνωστικό γυναικολογικό και μαιευτικό υπερηχογραφικό έλεγχο, τη γυναικολογική ψυχοσωματική κ.λ.π.

Λοιπές Πολιτιστικές, Κοινωνικές και Πολιτικές Δράσεις-Δραστηριότητες:

Θα αναφερθούμε μόνο επιγραμματικά και μόνον σε ένα μικρό μέρος αυτών των ποικίλων και πολλαπλών δραστηριοτήτων που απετέλεσαν και αποτελούν για δεκαετίες έκφραση των πατριωτικών, ανθρωπιστικών, κοινωνικών και πολιτιστικών ενδιαφερόντων του κου Α. Σιώκου στη Χαλκιδική, την Ελλάδα μας και με ευρύτερη προσφορά στη Γερμανία.

Έτσι στα περί της Χαλκιδικής μας σημειώνουμε περιληπτικά :

-Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Χαλκιδικής ο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και μετά τη διάλυση του την περίοδο της Δικτατορίας, Α’ Ιδρυτικό μέλος και πρώτος Πρόεδρος του «Αριστοτελείου Συλλόγου φοιτητών Χαλκιδικής», αμφοτέρων με πλούσια προσφορά στα των φοιτητών και την προβολή της ιδιαιτέρας μας πατρίδας.

-Πρώτο ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της «Πολιτιστικής Εταιρίας Παλαιοχωρινών» και εμπνευστής και σύμβουλος της «Πολιτιστικής Εταιρίας Μακεδνών Κυριών», με πρωτοποριακή και καθοριστική δράση στα πολιτιστικά- λαογραφικά τεκταινόμενα της Β.Α Χαλκιδικής και πολύ ευρύτερα.

- Οργανωτής και ιδρυτής δεκάδων Επιτροπών της Νέας Δημοκρατίας σε όλη την επικράτεια της τότε Δυτικής Γερμανίας από το 1982-1984 κατ’ ανάθεση από τον τότε πρόεδρο της Ν.Δ αείμνηστο Ευάγγελο Αβέρωφ.

-Υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Ανανέωση «ΔΗ.ΑΝΑ» του Κωστή Στεφανόπουλου για το Νομό Χαλκιδικής.

- Υποψήφιος βουλευτής για το Νομό Χαλκιδικής με την Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά, του σημερινού αξιότιμου Προέδρου της Ν.Δ.

Η μέχρι τώρα πορεία του κου Α. Σιώκου, η φαντασία του, οι εμπνεύσεις και οι ιδέες του, ο δυναμισμός, η οργανωτική του δυνατότητα, οι έντιμοι συνεργάτες που τον πλαισιώνουν και η επιλογή των άριστων και προπαντός το όραμα όλων

ΕΓΓΥΟΝΤΑΙ ότι η «καθ’ αυτώ Χαλκιδική» μπορεί να γίνει παράδειγμα προκοπής και προόδου

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ δεν θ΄ αφήσουμε να μας κυβερνάει το άδικο και η σπατάλη, η απραξία και η διαφθορά.


ΘΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ

-Να κάνουμε καλύτερους
-ΔΡΟΜΟΥΣ
-ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
- ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
-ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
-ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ φιλική προς τους πολίτες και το περιβάλλον ΑΝΑΠΤΥΞΗ για να χτυπήσουμε την
-ΑΝΕΡΓΙΑ και την
-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
-Να φτιάξουμε καλύτερα ΣΧΟΛΕΙΑ
-Να αναδείξουμε τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μας σε καθημερινή ακτινοβολούσα πρακτική
-Να νιώσουν οι δημότες μας ΙΣΟΝΟΜΙΑ στην εξυπηρέτησή τους,
-Την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ μας
-Το ουσιαστικό ενδιαφέρον μας για την ΠΑΙΔΕΙΑ τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ και την ΥΓΕΙΑ.

Εκ της Επιτροπής Αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: