Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Το πρώτο Leader Αλιείας εγκρίθηκε για τη Χαλκιδική


Εγκρίθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το τοπικό πρόγραμμα «Αειφόρος Ανάπτυξη Αλιευτικών Περιοχών» (γνωστό και ως Leader Αλιείας) του Νομού Χαλκιδικής στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 συνολικού προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ περίπου.

Η οριστική κατάταξη των υπόλοιπων προγραμμάτων δεν έχει γίνει γνωστή ακόμη, αλλά σύμφωνα με τον νομάρχη Χαλκιδικής, Αστέριο Ζωγράφο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής (ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. Α.Ε), το Leader Αλιείας της Χαλκιδικής είναι πρώτο βαθμολογία, μεταξύ των 16 προτάσεων που κατατέθηκαν στο υπουργείο.

Το πρόγραμμα επιδοτεί σε ποσοστό 60% - 70% αναλόγως τη μορφή του δικαιούχου, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό (τουριστικά καταλύματα, αλιευτικός τουρισμός, καταδυτικός τουρισμός, οικοτουρισμός κλπ), μετατροπή - εκσυγχρονισμό αλιευτικών σκαφών για μη αλιευτική δραστηριότητα, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του οικοτουρισμού, βιοτεχνικές μονάδες αλιευτικών προϊόντων, οικοτεχνία, χειροτεχνία, παραγωγή ειδών παραδοσιακής τέχνης, επιχειρήσεις παραγωγής ιχθυηρών μετά την α΄ μεταποίηση κλπ.

Δικαιούχοι του προγράμματος ορίζονται αλιείς αλλά και μη αλιείς (φυσικά και νομικά πρόσωπα που κατοικούν μόνιμα, ή που έχουν έδρα την περιοχή παρέμβασης). Περιοχές εφαρμογής του προγράμματος για τη Χαλκιδική ορίζονται: Δ.Δ. Πυργαδικίων, Δ.Δ. Αγίου Νικολάου, Δ.Δ. Αμμουλιανής, Δ.Δ. Ιερισσού, Δ.Δ. Ν. Ρόδων, Δ.Δ. Ολυμπιάδας, Δ.Δ. Ουρανούπολης, Δ.Δ. Συκιάς και το Δ.Δ. Σάρτης.

Πηγή: Agronews

Δεν υπάρχουν σχόλια: