Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Αντώνης Σαμαράς: «Θα υπερασπιστώ τα εθνικά συμφέροντα»


Την πρόθεσή του να υπερασπιστεί στην αυριανή σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τα εθνικά συμφέροντα "σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διέρχεται η ελληνική οικονομία" υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε οπαδούς του κόμματός του σήμερα το βράδυ στις Βρυξέλλες.

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι δύσκολη και δεν επιθυμώ να καλύψω τα λάθη του παρελθόντος ανέφερε ο Α. Σαμαράς, τονίζοντας παράλληλα ότι η σημερινή επιδείνωση οφείλεται στην απίστευτη αναποφασιστικότητα και στη μεταχρονολογημένη λήψη των αποφάσεων της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε ότι τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση είναι αντιαναπτυξιακά και κοινωνικά άδικα και υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει την υιοθέτηση άλλων μέτρων που θα τραυματίσουν την ψυχολογία της αγοράς και θα δημιουργήσουν πρόσθετα κοινωνικά προβλήματα.

Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε επίσης απευθυνόμενος προς τους Έλληνες μετανάστες στο Βέλγιο ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε προωθήσει νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, το οποίο ωστόσο δεν προωθείται από τη σημερινή κυβέρνηση η οποία σε αντιδιαστολή προωθεί μεταρρυθμίσεις για την ψήφο των μεταναστών στην Ελλάδα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατέληξε λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει.

Το λόγο έλαβε επίσης με την ιδιότητα του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου του κόμματος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε με έμφαση "στο δημοκρατικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί πλέον η Νέα Δημοκρατία".

Πηγή: Κέρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: