Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Από 15 Μαρτίου βάζουν "Λουκέτο" στις κλινικές του Νοσοκομείου Χαλκιδικής


Την εκκένωση των κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής από ασθενείς και τη μεταφορά τους σε κλινικές Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης ζητεί με έγγραφό της προς το ΕΚΕΠΥ η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου και Κ.Υγείας Χαλκιδικής. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι γιατροί έχουν να πληρωθούν για δεδουλευμένες εφημερίες από τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γιατρών Χαλκιδικής αποφάσισε να κατατεθούν προγράμματα εφημέρευσης με τέσσερις εφημερίες ανά γιατρό το μήνα Μάρτιο (αθροιστικά παντός τύπου εφημερίες). Η παραπάνω απόφαση επαναβεβαιώθηκε σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Διοικητή του Νοσοκομείου Ν.Καψάλη, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε το ΕΚΕΠΥ για την κατάσταση με τις εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής. Η Ένωση Γιατρών αναφέρει στο ΕΚΕΠΥ πως «επειδή τα προγράμματα εφημέρευσης εξαντλούνται εντός της εβδομάδας και προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται παρακαλούμε να επιληφθείτε της εκκένωσης των κλινικών από ασθενείς και της μεταφοράς τους σε κλινικές άλλων Νοσοκομείων".

Η Διοικήτρια του ΕΚΕΠΥ Β.Ελλάδος Τζίνα Λεπτοκαρύδου μιλώντας στην Τηλεόραση SUPER τόνισε ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, κατανοεί τους γιατρούς και πλέον το πρόβλημα είναι υπαρκτό όχι μόνο για το Νοσοκομείο της Χαλκιδικής αλλά και για τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. «Δυστυχώς δεν μπορούμε να μεταφέρουμε ασθενείς από κλινικές του Νοσοκομείου Χαλκιδικής σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης γιατί από τις 15 Μαρτίου θα υπάρχει πρόβλημα με τις εφημερίες σε όλα τα Νοσοκομεία της πόλης» υπογράμμισε η Διοικήτρια του ΕΚΕΠΥ.

Εξάλλου, η Γενική Συνέλευση της ΟΕΝΓΕ είχε αποφασίσει να ξεκινήσουν οι γιατροί τη συμπλήρωση δηλώσεων επίσχεσης εργασίας για τις δεδουλευμένες εφημερίες, τις οποίες θα κρατήσει η Ένωση προκειμένου να τις υποβάλλει όποτε κριθεί αναγκαίο.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Δούκας

Πηγή: Τα Νέα της Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: