Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

"Ενδεχομένως θα ζητηθούν λύτρα για τη σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου"


Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι η κλοπή της σορού του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου «έχει σκοπό τα λύτρα», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά κατά τη επίσκεψή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού. Ωστόσο, ο υπουργός δεν απέκλεισε την πιθανότητα όπως τα άτομα που βρίσκονται πίσω από την κλοπή «να αξιώσουν οτιδήποτε άλλο», είπε. Σε ερώτηση τι άλλο θα μπορούσαν να ζητήσουν, ο κ. Λουκά είπε ότι δεν έχει κάτι συγκεκριμένο υπόψη του, αλλά πρόσθεσε για την υπόθεση «υπάρχουν πολλές πιθανότητες».

Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός, στην Αστυνομία έχουν φθάσει τόσο πολλές πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση της βεβήλωσης του τάφου και της κλοπής της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου, τις οποίες «η Αστυνομία εξέτασε και ακόμα συνεχίζει να εξετάζει» καθώς «δεν έχει σταματήσει να ασχολείται με την εξιχνίαση».

Αναφερόμενος στην πιθανότητα να προέρχεται από τα κατεχόμενα ο γύψος που εντοπίστηκε στον τάφο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης είπε πως τεράστιες ποσότητες του συγκεκριμένου υλικού φθάνουν νόμιμα από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές βάσει του κανονισμού για την πράσινη γραμμή, γι’ αυτό και δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα ότι ενέχονται συγκεκριμένα άτομα, «ή είναι για παραπλάνηση που χρησιμοποιήθηκε». «Είναι απλό το θέμα αφού οποιοσδήποτε θα ήθελε θα μπορούσε να πάει σε κάποιο κατάστημα που πωλεί αυτό το υλικό και να το αγοράσει έστω και αν προέρχεται από τα κατεχόμενα». Όπως είπε ο κ. Λουκά, όταν η Αστυνομία έχει κάτι συγκεκριμένο για την υπόθεση θα το δημοσιοποιήσει.

Κατά την επίσκεψή του στον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό της Λεμεσού ο υπουργός συνοδευόταν από τον Αρχηγό της Αστυνομίας και όπως είπε σκοπός ήταν να ενημερωθούν για τα προβλήματα που υπάρχουν και τα οποία, όπως είπε ο κ. Λουκά, αφορούν κυρίως στη στελέχωση προσθέτοντας ότι διεξάγεται μελέτη στο Αρχηγείο Αστυνομίας για τη σωστή διαχείριση - αξιοποίηση του υφιστάμενου προσωπικού. «Υπάρχουν προβλήματα, προσπαθούμε να τα λύσουμε, να βελτιώσουμε την κατάσταση, στο μέτρο των δυνατοτήτων και να μην ξεχνούμε ότι είμαστε στο μέσο μιας σοβαρής οικονομικής κρίσης και αυτή επηρεάζει ακόμη και την Αστυνομία», πρόσθεσε.

Πηγή: Foreign Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: