Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Το παρασκήνιο της συνάντησης Παπανδρέου - Σαμαρά


Τα δεδομένα έχουν αλλάξει σε ότι έχει να κάνει με τη συναίνεση της Ν.Δ στη λήψη των αναγκαίων δημοσιονομικών μέτρων για τη χώρα, φέρονται να υποστηρίζουν στη Ρηγίλλης, μετά και τη σημερινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό.«Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα που αφορά τον χειρισμό των δημοσιονομικών σε σχέση με την Ε.Ε. να στέλνει συνεχώς αντιφατικά μηνύματα», φέρεται να είπε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου.

Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. στις δηλώσεις περί "Τιτανικού", ενώ συνέστησε στον Γ. Παπανδρέου στην περίπτωση που απαιτηθούν νέα μέτρα έως τις 16 Μαρτίου, να τα αποφασίσει και να τα ανακοινώσει η ίδια η κυβέρνηση νωρίτερα παρά να υποχρεωθεί από τις Βρυξέλλες.

"Στόχος είναι να βρεθεί λύση στο πλαίσιο της ευρωζώνης και να μη χρειαστεί μονομερής προσφυγή στο ΔΝΤ", φέρεται να είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ, ο οποίος αναφερόμενος στη συνάντησή του την επόμενη εβδομάδα με τον Ζοζέ Μπαρόζο, σημείωσε ότι θα τον συναντήσει ως Ελλάδα, "βάζοντας πλάτη για τη χώρα".

Το κλίμα της συνάντηση των δύο ανδρών είχε σημαντικές αποκλίσεις από την προηγούμενη συνάντηση, καθώς όλα δείχνουν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλάζει ρότα, μετά και την όξυνση που φαίνεται να προκαλεί η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία."Η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα", επενάλεβε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πως θα πρέπει ο έλεγχος να ξεκινήσει από το 1980. "Αυτό που ξεκινήσατε ως ΠΑΣΟΚ θα τραυματίσει παραπάνω την εικόνα της χώρας", είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ στον Γ. Παπανδρέου.

Ελευθεροτυπία

Πηγή: Foreign Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: