Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Όλοι οι άνθρωποι του «Προέδρου»!


Αναταράξεις στο εσωτερικό της γαλάζιας νεολαίας αλλά και στην ίδια τη Νέα Δημοκρατία φαίνεται να προκαλεί το θέμα της εκλογής Προέδρου ΟΝΝΕΔ. Αιτία είναι η δράση και οι πολιτικές που ασκούνται στο εν λόγω ζήτημα από συγκεκριμένα πολιτικά γραφεία, πρώην υπουργών.

Η εκλογική καθίζηση που υπέστη η ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές και η απώλεια των κυβερνητικών θέσεων, άνοιξε την όρεξη από ότι φαίνεται σε σειρά στελεχών για επαναφορά στην πολιτική σκηνή μέσω της «κατάληψης» κομματικών θέσεων. Ήδη στελέχη των γραφείων αυτών συνεργάζονται στενά προκειμένου να εγκαθιδρύσουν «εκλεκτούς» τους σε θέσεις εξουσίας στην ΟΝΝΕΔ και τη ΝΔ.

Στο θολό εσωκομματικό τοπίο που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η δράση τους δεν συναντά ισχυρές αντιδράσεις αλλά σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το γραφείο του νυν Προέδρου της ΝΔ γνωρίζει τα «έργα» τους επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή. Δώστε προσοχή στα εμπλεκόμενα με την ΟΝΝΕΔ ονόματα και στα γραφεία προέλευσης τους.

Α. Παπαμιμίκος, ετών 31: Ο «Πρόεδρος»…όπως τον αποκαλούν ήδη οι φίλοι του…παρόλο που ακόμα δεν έχει εκλεγεί! Σύμβουλος του Ε. Στυλιανίδη, μέλος στο ΔΣ της ΕΥΑΘ επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, ιδρυτής της ΟΝΝΕΔ ΑΕ και πρωτόδικα καταδικασμένος σε 3 μήνες φυλάκιση.

Β. Τοκάκης, ετών 32: Ο «Τσάρος». Δεξί χέρι και εξ απορρήτων του Γ. Αλογοσκούφη κατά την περίοδο της παντοκρατορίας του. Μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ…με άγνωστες απολαβές …και καλή δικτύωση στον χώρο των ΜΜΕ.

Β. Πάνου, ετών 34: Ο «Scotch». Δεξί χέρι του Γ. Βουλγαράκη στην κυβερνητική του θητεία και στην προσπάθεια «ηθικοποίησης» του νόμιμου. Καλά δικτυωμένος στην φοιτητική νεολαία αποτελεί σκληρό διαπραγματευτή, έτοιμο να προσφέρει στους πάντες…ακόμα και την ίδια θέση…προκειμένου να ενταχτούν στην ομάδα του.

Οι άνθρωποι αυτοί, προχωρημένης ηλικίας για την ΟΝΝΕΔ, χωρίς προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία, παρά μόνο τις κυβερνητικές θέσεις που είχαν, επιχειρούν να επανέλθουν στο προσκήνιο. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που διχάζουν την νεολαία τα τελευταία 10 χρόνια στην προσπάθεια τους να διαμορφώσουν πολιτικά ισχυρές και απόλυτα ελεγχόμενες ομάδες. Εγείρονται τα εξής ερωτήματα:

1. Πως γίνεται η ΝΔ να παραμένει ακόμα όμηρος των ίδιων πολιτικών γραφείων που συντέλεσαν τα μέγιστα στην πολιτική της καθίζηση;

2. Γιατί στελέχη προχωρημένης για την ΟΝΝΕΔ ηλικίας και ουσιαστικά ανεπάγγελτα (επαγγελματίες πολιτικοί) διαμορφώνουν ακόμα το πλαίσιο εξελίξεων;

3. Αν και νόμιμο να διεκδικεί κανείς την εκλογή του σε οποιαδήποτε θέση, είναι ηθικό αυτό να γίνεται όταν εις βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση;


«Γαλάζια Νεολαία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: