Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

"Δεν θα αφήσουμε ποτέ την Ελλάδα να γίνει ξέφραγο αμπέλι"


Υπό την προεδρία του Α. Σαμαρά συνεδριάζει σήμερα, η Οργανωτική Επιτροπή του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το μεταναστευτικό ανέφερε ότι: Όχι απλώς θα καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την πολιτογράφηση μεταναστών, αλλά και θα το καταργήσουμε όταν αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Δεν θέλουμε την Ελλάδα περίκλειστο φρούριο. Αλλά δεν θα αφήσουμε ποτέ να γίνει και ξέφραγο αμπέλι» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς που ισχυρίστηκε ότι το κοινωνικό πρόβλημα από την νόμιμη παραμονή των μεταναστών έχει ήδη τακτοποιηθεί με νομοθετικές παρεμβάσεις της διακυβέρνησης της ΝΔ.

Επιπλέον κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρης ύφεσης, παίρνει μέτρα που ουσιαστικά μετατρέπουν την Ελλάδα σε «μαγνήτη» νέων κυμάτων παράνομης μετανάστευσης». Επισήμανε ότι η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει πλέον στα όρια της, σχετικά με την απορρόφηση μεταναστών: «Όταν βρισκόμαστε στην καρδιά της χειρότερης οικονομικής κρίσης που πέρασε η Ελλάδα τη μεταπολεμική περίοδο, το να χορηγούμε ιθαγένεια μαζικά σε μισό εκατομμύριο μετανάστες, μαζί με τα παιδιά τους, εγκυμονεί κινδύνους κοινωνικών εκρήξεων» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαρά πιστεύει ότι η ένταξη μεταναστών πρέπει να είναι ομαλή και να γίνεται σταδιακά με τρόπο που δεν δημιουργεί κίνδυνο να έλθουν κι άλλοι: «Δεν στέλνω το μήνυμα ότι η χώρα έχει χαλαρές διαδικασίες μαζικής πολιτογράφησης. Δεν μετατρέπω την Ελλάδα σε «μαγνήτη» εισόδου νέων κυμάτων παράνομων μεταναστών [..] Δεν στέλνω αυτό το μήνυμα ούτε στους δουλεμπόρους που καραδοκούν να φέρουν κι άλλες «καραβιές» απελπισμένων, ούτε στην υπόλοιπη κοινωνία, που ήδη βρίσκεται στα όρια της».

Σε αναφορά του στην πρόταση της ΝΔ για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα θα αποκτούν το δικαίωμα να πάρουν ιθαγένεια, όχι αμέσως, αλλά στην ενηλικίωση τους με τις εξής προϋποθέσεις: Να έχουν τελειώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, και να εγκαταλείψουν την ιθαγένεια των γονιών τους. «Μ' άλλα λόγια, όσα παιδιά γεννιούνται στην Ελλάδα θα πάρουν ιθαγένεια με την ενηλικίωση τους εφ' όσον το θέλουν. Αλλά δεν θα πάρουν ιθαγένεια εξ αρχής και οι γονείς τους».

Εξάλλου ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε την τάση ευρωπαϊκών χωρών, να «διορθώνουν σφάλματα» επί του ζητήματος, με τη Βρετανία να ανακοινώνει την ενσωμάτωση των παιδιών των μεταναστών στη «βρετανικότητα», και με τη Γαλλία να δημιουργεί Υπουργείο Εθνικής ταυτότητας και μετανάστευσης: Εμείς δεν λέμε τίποτε διαφορετικό: Μιλάμε για ενσωμάτωση των μεταναστών στην ημετέρα παιδεία, δηλαδή την «ελληνικότητα». Εδώ, όποιον μιλάει για ελληνικότητα κάποιοι τον στέλνουν στην πυρά! Δηλαδή πάμε αντίθετα με όσα ανακαλύπτουν και θεσπίζουν ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, κεντροδεξιές και κεντροαριστερές ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Επιπλέον επισήμανε ότι η ΝΔ θέλει τους μετανάστες που επιλέγουν να ριζώσουν στη χώρα μας, να αφήσουν πίσω τους στοιχεία του πολιτισμού τους που είναι ασύμβατα με το δικό μας, να ενταχθούν στην κοινωνία μας, να νιώσουν Έλληνες, να γίνουν Έλληνες μέσω της «ημετέρας παιδείας». Δεν επιδιώκουμε απλώς να «πάρουν τα χαρτιά τους» με συνοπτικές διαδικασίες και να αναπαράγονται ως διαφορετικά γκέτο. Επιθυμούμε την ενσωμάτωση των ξένων, για να εξαλείψουμε την ξενοφοβία. Για να τερματίσουμε το ρατσισμό. Δεν θέλουμε τα γκέτο που τροφοδοτούν κι αναπαράγουν το ρατσισμό δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Sportime

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προς απαντηση στην αναρτηση...
και για να μην παρεξηγουμε συμφωνω σε καποιες προτασεις του Σαμαρα.Πρεπει να τις τονισει,να ενσωματωθουν οχι μονο να αντιπολιτευται και να λεει θα καταργησει το νομο...διοτι οριστε τα εργα και οι ημερες της ΝΔ:
http://www.youtube.com/watch?v=fvzeNtg3LSk

Τα Ανήλια είπε...

Αγαπητέ φίλε, όταν η Νέα Δημοκρατία είχε αυτή την πολιτική, ο Σαμαράς ήταν απλός βουλευτής, ούτε Υπουργός δεν ήταν, άρα δεν ευθύνεται αυτός.

Το θέμα δεν είναι ο Σαμαράς ή ο Παπανδρέου, το θέμα είναι το πολιτικό κατεστημένο και οι πολιτικάντηδες των κομμάτων. Τους ηγέτες τους τρώει η αυλή τους συνήθως.

Πολύ ενδιαφέρον το video που πρότεινες. Φυσικά και οι περισσότεροι Νεοδημοκράτες βουλευτές δεν έχουν προέλθει από παρθενογέννεση. Αν δεν ήταν βουτηγμένοι στα σκάνδαλα και στην απαξίωση προς τον Ελληνικό λαό, δεν θα χάνανε πάνω στα 2 χρόνια με 10,4% διαφορά από το ΠΑΣΟΚ.

Να είσαι καλά

Ανώνυμος είπε...

Γι'αυτο ακριβως λεω οτι για να σωθει ο τοπος πρεπει ο Σαμαρας να συνδραμει.Πρεπει να "συγκυβερνησει" και οχι απλα να κοιταξει να παρει τις αλλες εκλογες.Εαν δεν καταφερει το πολιτικο συστημα τωρα να ξεκαθαρισει και να δωθει το μηνυμα οτι τελειωσαν αυτα που ξεραμε οποιος και να κυβερνηση την ιδια μοιρα θα εχει!
Τερμα οι αυλικοι!Και φυσικα και μενα με πειραζει και συμφωνω με το γεγονος οτι ουτε βουλευτες του ΠΑΣΟΚ δεν ηρθαν απο παρθενογεννεση.Εκει ειναι που με τρωει εμενα.Τι με κανει να πιστευω οτι καποιοι απο αυτους εχουν αλλαξει.
Γιαυτο θελω μια αντιπολιτευση που θα μαμησει και θα δειρει για να κραταει σε "φορμα" την κυβερνηση!
Δ ε ν αντεχει ο τοπος αλλα σκανδαλα!