Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Η Γερμανία προειδοποιεί για τα κενά του Internet Explorer


Η γερμανική κυβέρνηση εξέδωσε προειδοποίηση προς του χρήστες Ίντερνετ να μη χρησιμοποιούν τον Internet Explorer της Microsoft.

Η προειδοποίηση του Ομοσπονδιακού Γραφείου για την Ασφάλεια των Πληροφοριών εκδίδεται μετά την παραδοχή της Microsoft ότι ο Internet Explorer ήταν ο «αδύναμος κρίκος» πίσω από τις πρόσφατες επιθέσεις στα συστήματα της Google.

Η αμερικανική εταιρεία απέρριψε την προειδοποίηση, λέγοντας ότι ο κίνδυνος για τους χρήστες ήταν μικρός και ότι οι αυξημένες προδιαγραφές ασφαλείας μπορούν να απαλείψουν κάθε σοβαρό κίνδυνο. Εκπρόσωπος της Microsoft στη Γερμανία επεσήμανε ότι η εταιρεία δε συμφωνεί με την προειδοποίηση και ότι οι επιθέσεις στη Google πραγματοποιήθηκαν από άτομα με πολύ συγκεκριμένους στόχους.

Επιπλέον, η Microsoft δήλωσε ότι το κενό ασφαλείας μπορεί να κλείσει θέτοντας τις ρυθμίσεις ασφαλείας του browser στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, αν και με αυτό τον τρόπο περιορίζεται η λειτουργικότητα επειδή εμποδίζεται η πρόσβαση σε πολλές ιστοσελίδες. Όπως έχουν επισημάνει αναλυτές, το κενό ασφαλείας αφορά τις τρεις τελευταίες εκδόσεις του Internet Explrorer.

Παραδοσιακά, η Microsoft εκδίδει ενημερώσεις ασφαλείας κάθε μήνα, με το επόμενο να έχει προγραμματιστεί για τις 9 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, οι πρόσφατες εξελίξεις ανάγκασαν της εταιρεία να εκδώσει ενδιάμεσες εκδόσεις ειδικά για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια, η πρόκληση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι προγραμματιστές της Microsoft είναι αφενός ότι οι ενημερώσεις θα πρέπει να δουλεύουν σωστά με τις τρεις τελευταίες εκδόσεις του Explorer και αφετέρου να μην έρχονται σε σύγκρουση με τα υπόλοιπα προγράμματα των υπολογιστών, κυρίως τα anti-virus.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: