Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Συνέλαβαν την τηλεπαρουσιάστρια για ηθική αυτουργία

Την Ελενα Σκορδέλη και τον αδερφό της συνέλαβε αργά χθες το βράδυ η κυπριακή Αστυνομία, μετά την ομολογία ενός εκ των δραστών που κρατούνται στις φυλακές για τον φόνο του Χατζηκωστή

Την Ελενα Σκορδέλη, τηλεπαρουσιάστρια και μέτοχο του συγκροτήματος «Δίας» και τον αδελφό της, συνέλαβε χθες τη νύχτα η Αστυνομία

Δραματικές εξελίξεις σημειώθηκαν αργά χθες βράδυ στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του Κύπριου εκδότη, διευθύνοντος συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας», Αντη Χατζηκωστή.

Η Aστυνομία συνέλαβε τελικά την Ελενα Σκορδέλη, γνωστή τηλεπαρουσιάστρια της κυπριακής τηλεόρασης και μέτοχο του τηλεοπτικού καναλιού του συγκροτήματος, το όνομα της οποίας είχε εμπλακεί από την αρχή στις έρευνες της Aστυνομίας, αλλά και τον αδελφό της Τάσο Κρασοπούλη, που θεωρούνται ύποπτοι ως οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος.

Οι συλλήψεις έγιναν ύστερα από ομολογία-σοκ του ενός από τους τρεις υπόπτους που κρατούνται ως οι εκτελεστές του φόνου, αλλά επίσημα η Αστυνομία δεν ανακοίνωσε τα ονόματα των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ένας από τους τρεις που τελούν υπό οκταήμερη κράτηση (Θεοφάνης Χατζηγεωργίου, 29 χρόνων, Ανδρέας Γρηγορίου, 32 χρόνων, και Κώστας Προεστός, 37 χρόνων) «έσπασε» κατά τις πολύωρες εξαντλητικές ανακρίσεις και ομολόγησε τα πάντα. Δηλαδή, ενοχή στη διάπραξη του στυγερού εγκλήματος από τους ίδιους το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου και κατονόμασε τη Σκορδέλη και τον αδελφό της Τάσο Κρασοπούλη ως τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από το «συμβόλαιο θανάτου» του άτυχου Αντη Χατζηκωστή, λόγω οικονομικών διαφορών που είχαν. Ο ίδιος ύποπτος φέρεται να ομολόγησε στην Αστυνομία πού βρίσκεται και το φονικό κοντόκαννο όπλο.

Επιβεβαίωση

Τις πληροφορίες για τις δύο νέες συλλήψεις, αλλά χωρίς να αναφέρεται σε ονόματα, επιβεβαίωσε χθες βράδυ και ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης, εξερχόμενος από τον αστυνομικό σταθμό της Πύλης Πάφου, όπου μεταφέρθηκαν η Σκορδέλη και ο αδελφός της. Ο υπουργός δήλωσε ότι συνελήφθησαν δύο άτομα για την υπόθεση της δολοφονίας του Αντη Χατζηκωστή, τα οποία θα οδηγηθούν σήμερα Παρασκευή στο Δικαστήριο για την έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησης. Ερωτηθείς κατά πόσο πρόκειται για τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας Χατζηκωστή, ο κ. Πασχαλίδης απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε στο να επαναλάβει ότι «συνελήφθησαν δύο άτομα».

Η Αστυνομία ευελπιστεί τώρα και στη σύλληψη του καταζητούμενου τέταρτου υπόπτου, για τον οποίο εκδόθηκε ευρωπαϊκό και διεθνές ένταλμα σύλληψης, τον 29χρονο Γρηγόρη Ξενοφώντος, από τη Λευκωσία. Ο Ξενοφώντος είχε αναχωρήσει στις 14 του μήνα για τη Μολδαβία από όπου κατάγεται η σύζυγός του, νόμιμα από το αεροδρόμιο της Λάρνακας, καθώς το όνομά του δεν βρισκόταν τη δεδομένη στιγμή στο «στοπ λιστ».

ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: