Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Συνεχείς αθλιότητες του κομμουνιστή Χριστόφια


Η «πολιτική» διαταγή της κυπριακής κυβέρνησης των AKEΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ, προς την αστυνομία του νησιού, είναι φανερό ότι ήταν σαφείς από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύληση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου: ερευνήστε στον πατριωτικό χώρο. Κάποιοι θεώρησαν το πρωτοφανές συμβάν ως ευκαιρία για να σπιλώσουν τους πατριώτες, εν όψει μάλιστα κατάθεσης σχεδίου λύσης του Κυπριακού (που όπως όλα δείχνουν, θα έχει την τύχη της προηγούμενης).

Τα στοιχεία άλλωστε για το who is who των πατριωτών υπήρχαν, καθώς από την πρώτη ημέρα εκλογής του Δημήτρη Χριστόφια, η παρακολούθηση άρχισε από την ελεγχόμενη από το AKEΛ αστυνομία. Θυμίζουμε τις συλλήψεις πατριωτών και τις φωτογραφίσεις από την κυπριακή ασφάλεια πατριωτικών εκδηλώσεων. Εδώ βέβαια βλέπουμε ότι δεν παρακολουθούσαν μόνο πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας...

Οι δοσίλογοι της Νέας Τάξης

Και τα όργανα άρχισαν, χωρίς τα «δεξιά» κυπριακά κόμματα να αντιδράσουν. Ο ΔΗΣΥ, που εδώ και χρόνια έχει εξελιχθεί σε παράρτημα του AKΕΛ, σιώπησε. Άχνα δεν έβγαλε. Πρώτοι βέβαια, έσπευσαν να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στο ολοκληρωτικό καθεστώς Χριστόφια, οι άνθρωποι της ενδοτικής εφημερίδας ο "Πολίτης", διαδίδοντας αθλιότητες. Είχε πέσει «γραμμή» και ακολούθησαν και άλλοι σε Κύπρο και Ελλάδα. Συνελήφθησαν λοιπόν, ανακρίθηκαν και ερευνήθηκαν οι οικίες τους (εχθρικές καθ' όλα πράξεις) τρεις Εθελοντές Πενταετούς Υποχρέωσης (ΕΠΥ), Ελλαδίτες!!! Βάσει «πληροφοριών»... Φυσικά, η πηγή αυτών, αν υπάρχουν, δεν θα αποκαλυφθεί.

Δεν προέκυψε λοιπόν τίποτα εναντίον τους, αλλά σιγά μην τους αφήνανε ήσυχους. Τώρα, ψάχνουν και τα τηλεφωνικά τους δεδομένα: «η Αστυνομία αποτάθηκε στο Δικαστήριο και σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, εξασφάλισε δικαστικά διατάγματα άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου για περισσότερα από πέντε πρόσωπα τα οποία θεωρούνται, από τις ανακριτικές αρχές, ύποπτα για ενδεχόμενη συμμετοχή στην υπόθεση...

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη αστυνομική πηγή, ανάμεσα σε αυτά τα άτομα είναι και οι τρεις Εθελοντές Πενταετούς Υποχρέωσης (ΕΠΥ) οι οποίοι είχαν ανακριθεί λίγες ώρες μετά τη διαπίστωση της κλοπής της σορού του τέως Προέδρου. Τα διατάγματα επιδόθηκαν από χθες στις εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιών και λήφθηκαν στοιχεία τα οποία τυγχάνουν αξιολόγησης από την ανακριτική ομάδα».

Θα βγει άκρη, παρά τη «μονομέρεια» των ερευνών

Για να δούμε, καθώς όπως διαβάζουμε, «δικαστικά διατάγματα για δώδεκα κινητά τηλέφωνα και τρία σταθερά εξασφάλισε η Αστυνομία από το Δικαστήριο και επεξεργάζεται τα στοιχεία». Θα δούμε λοιπόν τι θα βρουν. Ακόμα και εδώ όμως, όλα μυρίζουν μεθόδευση: «Ένα στοιχείο το οποίο προκαλεί ερωτηματικά είναι και το γεγονός ότι με βάση τον σχετικό νόμο (183/07) που δίνει το δικαίωμα για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, πρέπει η Αστυνομία να διερευνά αδικήματα που εμπίπτουν στην κατηγορία των κακουργημάτων.

Αυτό το στοιχείο ενδεχομένως να καθιστά την όλη υπόθεση ακόμα πιο σοβαρή, με δεδομένο το γεγονός ότι από την πράξη της σύλησης τάφου προκύπτουν μόνο πλημμελήματα. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της εφημερίδας, κατά τη χθεσινή πολύωρη σύσκεψη ανώτατων στελεχών της Αστυνομίας, αποφασίστηκε όπως κληθεί εκ νέου για κατάθεση ο ένας από τους τρεις στρατιωτικούς, ο οποίος είχε ανακριθεί λίγες ώρες μετά τη διαπίστωση της σύλησης του τάφου του τέως Προέδρου και της κλοπής της σορού.

Σύμφωνα με την ίδια αστυνομική πηγή, παρά το γεγονός ότι ο εν λόγω Ελλαδίτης Εθελοντής Πενταετούς Υποχρέωσης κατά την πρώτη ανάκριση προέβαλε άλλοθι το οποίο, κατόπιν διερεύνησης από την Αστυνομία, εξουδετέρωνε και την παραμικρή υποψία για συμμετοχή του στην πρωτοφανή υπόθεση, εντούτοις, προέκυψαν κάποια νέα στοιχεία τα οποία χρίζουν, τουλάχιστον, κάποιων διευκρινίσεων».

Προσέξτε τώρα «παιχνίδια»: «Παράλληλα, αποφασίστηκε όπως οι έρευνες επεκταθούν και στις Κεντρικές Φυλακές μετά από έμμεσα μηνύματα βαρυποινιτών ότι κατέχουν πληροφορίες. Η Αστυνομία πάντως δεν δίνει και μεγάλο βάρος σε τέτοιου είδους καταστάσεις αφού δεν είναι η πρώτη φορά που σε τέτοιες σοβαρές υποθέσεις κατάδικοι εμφανίζονται έτοιμοι να βοηθήσουν τις ανακριτικές αρχές υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλίσουν ανταλλάγματα».

Επιφυλακτικοί οι αστυνομικοί

Ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Αρχηγείου Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, όταν ρωτήθηκε για το αν κρίνεται σκόπιμο κάποιο από τα τρία πρόσωπα που ανακρίθηκαν, να ανακριθεί εκ νέου, αναδιπλώθηκε και κράτησε σαφείς αποστάσεις: «Στο παρόν στάδιο όχι, εάν παραστεί ανάγκη ναι, θα ξανακληθούν». Φυσικά...Και επισήμανε ότι για ανάκριση έχουν κληθεί πάρα πολλά πρόσωπα και όχι μόνο οι τρεις συγκεκριμένοι. Είναι σαν να είπε «απελθέτω απ' εμού το ποτήριο τούτο» ο άνθρωπος!

Πηγή: Ελεύθερος Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: