Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Ο ΠΑΟΚ διέλυσε τo φάντασμα του Άρη!


Ντέρμπι; Ποιο ντέρμπι; Ο ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακός και υποχρέωσε τον Άρη σε μια ντροπιαστική ήττα, επικρατώντας με 83-48 στο σημαντικότερο ματς της 2ης αγωνιστικής.

Η αλλαγή Κατσικάρη - Ματσόν δεν επέδρασε θετικά, όπως περίμεναν οι «κίτρινοι», την ώρα που ο «δικέφαλος» του Βορρά... πετούσε και πανηγύρισε μία από τις ιστορικές νίκες του. Το +35 είναι διαφορά-ρεκόρ όλων των εποχών στις αναμετρήσεις ΠΑΟΚ - Άρη.

Όλα τα... λεφτά για τους νικητές ο Κρις Μονρό (18 πόντους, 5 ασίστ), ενώ Καυκής και Γκρέγκορι σούταραν με εξαιρετικά ποσοστά. Από το... ναυάγια του Άρη διασώθηκαν οι Μπετς και Ρίτσαρντσον.

Πάρτι... έκανε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο το επί μέρους σκορ ήταν 26-8! Με 3/17 σουτ εντός πεδιάς, ο Άρης δεν είχε... τύχη, την ώρα μάλιστα που οι Μονρό και Καυκής έβλεπαν το στεφάνι σαν... βαρέλι. Οι δυο τους οδηγούσαν τον «δικέφαλο» στο σκοράρισμα και οι χιλιάδες οπαδοί χόρευαν στις εξέδρες, βλέποντας την ομάδα τους να κατατροπώνει τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Καμία αλλαγή στην εικόνα του ματς στη δεύτερη περίοδο, με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει το... βιολί του στην επίθεση (22-12 το σκορ στο 2ο δεκάλεπτο). Με καλά ποσοστά από την περιφέρεια και κυριαρχία στη ρακέτα, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ. Απέναντί της ένας... αδύναμος Άρης, που δεν είχε ούτε ένα παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων!

Η επιβλητική εμφάνιση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε, με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό, και στο τρίτο δεκάλεπτο. Κάποια μικρά ξεσπάσματα του Άρη, με Χατζηβρέττα και Κλαρκ, δεν ήταν ικανά να βάλουν... φρένο στη φόρα των γηπεδούχων που έφτασαν στο +34 (58-24 στο 25΄) και στο νταμπλ-σκορ 68-34 στο 29΄!

Τυπικής διαδικασίας η τέταρτη περίοδος. Ο Άρης έδειξε κάποια καλά στοιχεία, ωστόσο ήταν τόσο αργά... Άλλωστε εκμεταλλεύτηκε και τη χαλάρωση των παικτών του ΠΑΟΚ, που ωστόσο ήθελαν να «πατήσουν» τον αντίπαλο. Και τα κατάφεραν, φτάνοντας στο τελικό 83-48.

Να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ έχει δρομολογήσει την αντικατάσταση του Ουίλιαμ Έιβερι με τον Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς, ενώ ο Άρης στην προσπάθειά του να σώσει ό,τι σώζεται φέρνει τον Χουάν Ντίξον, αντί του Κουίντον Ντέι.

Τα δεκάλεπτα: 26-14, 48-20, 70-34, 83-48

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μονρό 18 (1), Καφκής 13 (2), Γκρέγκορι 13 (1), Ταπούτος 8, Καλλές 1, Τσιάρας 4, Έιβερι 6 (1), Καλαϊτζίδης, Χέλιγουελ, Γιαννακίδης, Ντρόμπνιακ 11 (1), Γκετσέφσκι 9 (1)

ΑΡΗΣ (Φώτης Κατσικάρης): Κλαρκ 4, Μάιλς 4, Παπανικολάου, Μπετς 15, Ντέι, Ρίτσαρντσον 12, Χατζηβρέττας 6, Χρυσικόπουλος, Σκορδίλης, Μούρτος, Κακιούζης 2, Μπάρλος 5

Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: