Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Θανατηφόρο Βέλ(λι)ος


Με γκολ του 17χρονου Βέλλιου, της χρυσής αλλαγής του Κωφίδη, ο Ηρακλής ισοφάρισε στις καθυστερήσεις και απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Οι ερυθρόλευκοι που αγωνίστηκαν με επτά απουσίες και τους Φετφατζίδη και Νικλητσιώτη βασικούς, δεν κράτησαν το προβάδισμα από το γκολ του Μαρέσκα (40') και υποχρεώθηκαν στην δεύτερη βαθμολογική τους απώλεια στο φαληρικό στάδιο. Οι πρωταθλητές Ελλάδας που είχανστο 87' δοκάρι με τον Ντουντού, ενώ διαμαρτύρονται και για γκολ του Μήτρογλου που ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αποσπάστηκαν ένα βαθμό από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος όμως έχει την ευκαιρία να τους προσπεράσει με νίκη επί του Λεβαδειακού την Κυριακή (9/11). Ο Γηραιός πάντως, διατήρησε το αήττητο με τον Κωφίδη στον πάγκο και κατέκτησε ένα πολύ σημαντικό βαθμό, που θα τον βοηθήσει και στον ψυχολογικό τομέα.

"Φέτφα" ο δημιουργός, Μαρέσκα ο εκτελεστής
Για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, μετά της Λιέγης, ο Ζίκο παρέταξε τον Ολυμπιακό με τρεις στόπερ, σύστημα 3-4-3 και τους Φετφατζίδη, Νικλητσιώτη να πλαισιώνουν τον Μήτρογλου στην επίθεση. Οι ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή αλλά μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, που εκμεταλλευόντουσαν οι παίκτες του Κωφίδη, κυρίως με τους γρήγορους Επστάιν και Μιλάνο. Ο Γιάντησης είχε ένα καλό σουτ, ο Μιλάνο μία ακόμα καλή προσπάθεια, αλλά ο Νικοπολίδης δεν δέχτηκε ουσιαστική πίεση.

Με τον Ντουντού να είναι και πάλι ο αδύναμος κρίκος, την προώθηση του παιχνιδιού ανέλαβε ο Μαρέσκα, με τους Φετφατζίδη και Νικλητσιώτη να είναι ιδιαίτερα κινητικοί. Ο "Φέτφα" είχε αρκετές καλές ενέργειες, με καλύτερη στιγμή του μία κάθετη, που έβγαλε τον Νικλητσιώτη φάτσα με τον Κοβαλέφσκι και τον πολωνό να κρατάει το μηδέν. Και ενώ όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα έβρισκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, ένα σουτ-κεραυνός του Μαρέσκα, έδωσε το προβάδισμα στους ερυθρολεύκους.

Προσπαθούσε ο Ηρακλής, ήλεγχε ο Ολυμπιακός
Ο Κωφίδης φρέσκαρε γρήγορα την ομάδα του με Ηλιάδη, Κονέ, ενώ οι κυανόλευκοι προσπάθησαν να αναλάβουν την πρωτοβουλία. Νικλητσιώτης και Φετφατζίδης, είχαν ακόμα μία καλή συνεργασία, με τον τελευταίο να αναγκάζει σε δύσκολη απόκρουση τον Κοβαλέφσκι στο 53'. Η απάντηση του Ζίκο στην επιθετική διάθεση των κυανόλευκων ήταν ο Λεντέσμα, ενώ πέρασε και τον Σοϊλέδη. Κινήσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα να ελέγξει καλύτερα τον ρυθμό ο Ολυμπιακός και να κερδίσει μέτρα προς την περιοχή του πολωνού.

Ακυρώθηκε του Μήτρογλου, τους "σκότωσε" του Βέλλιου
Ο Ολυμπιακός με τον Μήτρογλου στο 79' σημείωσε και δεύτερο γκολ αλλά ο Σταθόπουλος το ακύρωσε ως οφσάιντ. Επτά λεπτά αργότερα, οι ερυθρόλευκοι άγγιξαν εκ νέου το 2-0 αλλά το σουτ του Ντουντού σταμάτησε στο οριζόντιο στο δοκάρι, ενώ στην επόμενη φάση ο Νικοπολίδης σταμάτησε τον Γιαννούλη που ήταν σε θέση τετ α τετ. Ο έλληνας πορτιέρο, αμέσως μετά, αποσόβησε επικίνδυνο σουτ του Ηλιάδη αλλά δεν έκανε το ίδιο και στην προσπάθεια του Βέλλιου, που χάρισε στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις.

Πηγή: Sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: