Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Κεραυνοί από Δημητροκάλλη κατά Ντόρας

Ο Γ. Δημητροκάλλης σε ομιλία του τότε προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη (Φωτογραφία αρχείου)

Ευθείες βολές κατά της Ντ. Μπακογιάννη εξαπολύει το πρώην κορυφαίο κομματικό στέλεχος της ΝΔ κ. Γ. Δημητροκάλλης, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Φαντομάς» που κυκλοφορεί σήμερα. Η γνώμη του κ. Δημητροκάλλη (πρώην γενικού διευθυντή και πρώην υπευθύνου οργάνωσης της ΝΔ) έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς έχει θητεύσει επί σειρά ετών σε υψηλές θέσεις στη ΝΔ (επί προεδρίας του κ. Κ. Μητσοτάκη) και ως εκ τούτου γνωρίζει πολύ καλά τα πρόσωπα και τις καταστάσεις στη ΝΔ.

Στο βαρυσήμαντο άρθρο του υπογραμμίζει για την κυρία Ντ. Μπακογιάννη: «Η Ντόρα έχει εθιστεί στις παλαιές κομματικές αντιλήψεις, κατά τις οποίες ο ρόλος των μελών ενός κόμματος περιορίζεται στο χειροκρότημα, στην υπογραφή στήριξης και στην ψήφο τους για την αναρρίχηση στην προεδρία του όποιου επίδοξου διεκδικητού της».

Για τον κ. Σαμαρά σημειώνει: «Ο Αντώνης, γέννημα θρέμμα των οργανώσεων της ΝΔ, αγωνιστής στις τάξεις τους από νεαρός, εκτιμήθηκε και καθιερώθηκε πολιτικά από τον Ε. Αβέρωφ και έγινε στη συνέχεια ο αγαπημένος και φέρελπις επιτελής του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος τον αντιμετώπιζε σαν παιδί του και ως μελλοντικό διάδοχό του.

Με πρωταγωνιστικό ρόλο στους αγώνες της ΟΝΝΕΔ, αφιερώθηκε δυναμικά στην πολιτική δράση, αγαπήθηκε για την αγωνιστικότητά του από τη βάση, και η ηγεσία τού εμπιστεύτηκε, από πολύ νέο ακόμη, το αξίωμα του υπουργού σε σημαντικά υπουργεία, όπως της Οικονομίας και των Εξωτερικών, στα οποία ανταποκρίθηκε πολύ καλά στον ρόλο του». «Είναι ο μόνος» -συνεχίζει ο κ. Δημητροκάλλης- «που μπορεί, ίσως, να καλλιεργήσει σε βάθος την επιφανειακή ενότητα που πέτυχε ο Κ. Καραμανλής αμβλύνοντας τους διαχωρισμούς και η οποία του επέτρεψε να προεδρεύσει σταθερά στο κόμμα επί 12 χρόνια».

Το πρώην ανώτατο κομματικό στέλεχος της ΝΔ μάλιστα απορρίπτει τα όσα εμπαθή λέγονται από μερίδα βουλευτών της ΝΔ για τα γεγονότα του '93 με το εξής αφοπλιστικό επιχείρημα: «Ο Ν. Κακλαμάνης έβαλε τη δεύτερη υπογραφή για την ίδρυση της Πολιτικής Ανοιξης και τίποτα δεν εμπόδισε τους Αθηναίους να τον εκλέξουν ως δήμαρχό τους και την Ντόρα να τον θεωρεί επίλεκτο σύμμαχό της, επειδή οι δικές του σκοπιμότητες τον οδήγησαν τώρα να υποστηρίζει την υποψηφιότητά της».

«Είναι η ώρα που καλούνται τα μέλη της ΝΔ και όχι η κοινωνία» -καταλήγει ο κ. Δημητροκάλλης- «να αποδείξουν ότι διαθέτει στο εσωτερικό της εκείνες τις δυνάμεις που θα τη μετεξελίξουν στο σύγχρονα οργανωμένο κόμμα, το οποίο ως ένας ελκυστικός καλορυθμισμένος ιδεολογικός χώρος θα κάνει τα μέλη της να νιώθουν περήφανα, θα προσελκύσει τους ανένταχτους του κέντρου και θα φθάσει να αντιπροσωπεύσει και πάλι την πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: