Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Ιβάνωφ καλεί Παπούλια στα Σκόπια


Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, επέδωσε, σήμερα, στην επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, πρόσκληση προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, να επισκεφθεί την ΠΓΔΜ.

«Κύριε Πρόεδρε, ωθούμενος από τις σταθερές επιλογές μας σχετικά με την ενδυνάμωση των σχέσεων καλής γειτονίας και την ανάπτυξη της μεταξύ μας συνεργασίας σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος και καθοδηγούμενος από το κοινό όραμα για την περιφερειακή σταθερότητα και πρόοδο, καθώς και για το κοινό παρόν και μέλλον στη μεγάλη ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική οικογένεια, με ιδιαίτερη ικανοποίηση και τιμή Σας απευθύνω πρόσκληση για επίσημη επίσκεψη στη Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι με την επίσκεψή σας, εμείς, ως αρχηγοί δύο γειτονικών χωρών, θα συνεισφέρουμε σημαντικά στο κοινό μας όραμα και οπωσδήποτε θα δώσουμε επιπρόσθετη ισχυρή ώθηση στην ενδυνάμωση των σχέσεων καλής γειτονίας. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι στις σχέσεις μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών μας υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα, τα οποία μας συνδέουν και μας φέρνουν εγγύτερα από εκείνα που μας διαχωρίζουν.

Πιστεύω σθεναρά ότι με κοινές προσπάθειες θα συνεισφέρουμε στην ενδυνάμωση των σχέσεών μας, οι οποίες θα είναι προς το συμφέρον των πολιτών των δύο χωρών μας», αναφέρεται στην επιστολή του κ. Ιβάνοφ προς τον κ. Παπούλια.

Πηγή: Foreign Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: