Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Απίστευτη δήλωση του Γιώργου Καρατζαφέρη στη βουλή


Διμέτωπη επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, τόσο στον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του προς τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, όσο και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κ. Καραμανλή, καταλογίζοντάς του «αβάντα» στην κυβέρνηση και τον πρόεδρό της.

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι, παρότι το κόμμα του δεν είναι η αξιωματική αντιπολίτευση, θα προσπαθήσει να διαδραματίσει αυτό τον ρόλο «για το καλό της πατρίδας».

Παρομοίασε δε, τον Γιώργο Παπανδρέου με «ασχημόπαπο, που έγινε κύκνος» και τον Κ. Καραμανλή με «τη νεράϊδα, που τον μεταμόρφωσε».

Είπε ότι ο ίδιος «δεν θα είναι τόσο γλυκός, όσο ο κ. Καραμανλής» και θα ασκήσει σκληρή κριτική, όχι γιατί το απαιτεί ο θεσμικός του ρόλος, αλλά γιατί το απαιτεί η κατάσταση, διότι - όπως υποστήριξε - αν ο κ. Παπανδρέου πιστεύει ότι με μια «χολυγουντιανής εμφάνισης κυβέρνηση», θα εντυπωσιάσει, ο ίδιος πιστεύει ότι «πηγαίνουμε σε θρίλερ».

Εξέφρασε την διαφωνία του με την επιλογή του πρωθυπουργού να «φέρει τον Ισπανό αρχιτέκτονα, λες κι η ανάπλαση του Φαληρικού Δέλτα είναι η προτεραιότητα και λες και δεν υπήρχαν Έλληνες».

Επίσης, διαφώνησε με την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, του υπουργείου Αιγαίου, του υπουργείου Ναυτιλίας και Τουρισμού, αλλά και με την απάλειψη του όρου «εθνικό» στα υπουργεία Παιδείας και Οικονομίας. Επιπλέον, καταλόγισε στον κ. Παπανδρέου ότι αφιέρωσε πολύ λίγο χρόνο για τα εθνικά θέματα στην ωριαία ομιλία του.

Για την πολιτική ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, ανέφερε ότι παρά τις προκλητικές της ενέργειες «εμείς την πήραμε στην πλάτη, όταν η Μέρκελ και ο Σαρκοζί μιλούν για ειδική σχέση». Ανέφερε δε, ότι «σπεύσαμε να προσυπογράψουμε την προενταξιακή συμφωνία της Αλβανίας, όταν η Ακαδημία της χώρας λέει ότι μέρος της Ηπείρου είναι αλβανικά εδάφη».

«Ποια κόκκινη γραμμή», είπε για το θέμα της Μακεδονίας, «όταν εκχωρείται επί Καραμανλή και Παπανδρέου το όνομα που κρατήσαμε 2,5 χιλιάδες χρόνια οι Έλληνες».

Για τις διακρατικές συμφωνίες, ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε να μη φύγουν οι Κινέζοι από την Ελλάδα και έκανε λόγο για «κέρδη των Αμερικανών στην περίπτωση επαναδιαπράγματευσης του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αμφισβήτησε τη δυνατότητα να βρεθούν τα χρήματα, ώστε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για παροχές και διατύπωσε ότι «η καταφυγή στον δανεισμό ισοδυναμεί με βρόχγο».

Επανέλαβε την πρότασή του για αξιοποίηση των «κρυμμένων ελληνικών κεφαλαίων» και για κατάργηση του «πόθεν έσχες» και ζήτησε να παταχθεί η γραφειοκρατία. Συμφώνησε με τις συχνές αναφορές του κ. Παπανδρέου στην εμπέδωση της διαφάνειας και την πράσινη ανάπτυξη, αλλά του συνέστησε να προσέχει «τα πράσινα τρωκτικά, που ετοιμάζονται να αναλάβουν ρόλους». «Προσέξτε, θα είμαστε εδώ. Δεν δίνουμε περίοδο χάριτος. Ο τόπος χρειάζεται αξιωματική αντιπολίτευση. Θα προσπαθήσουμε, πάροτι δεν τον έχουμε, να παίξουμε τον ρόλο αυτό», κατέληξε ο Γ. Καρατζαφέρης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: