Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας Προέδρων - Εκπροσώπων ΤΟ.ΣΥ.Ν. της Μακεδονίας


ΠΡΟΣ: ΜΜΕ

ΚΟΙΝ.: ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πολύγυρος 31 Αυγούστου 2009

ΘΕΜΑ: «ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ -ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟ.ΣΥ.Ν. ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»


Με όραμα τη σύσταση του 1ου Μακεδονικού Συμβουλίου Νέων, που θα αποτελείτε από τους 13 προέδρους-εκπροσώπους των μητροπολιτικών δήμων της Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 /08 η πρώτη επίσημη συνάντηση στο Δήμο Κατερίνης μετά από πρόταση του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Κατερίνης Σπύρου Κουλκουδίνα.

Κατά την διάρκεια της διήμερης συνάντησης συζητήθηκαν οι τρόποι συνεργασίας και των 13 ΤΟΣΥΝ, αλλά και θέματα που προωθούν και εξασφαλίζουν την ιστορική ,εθνική και μακεδονική συνείδηση των νέων. Στην πράξη πρόκειται για κοινές δράσεις μεταξύ των ΤΟΣΥΝ που επικεντρώνονται σε πολιτιστικές, ενημερωτικές και λαογραφικές εκδηλώσεις όπως φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και αίθουσες τέχνης που φιλοξενούν έργα ή αποκτήματα της ευρύτερης μακεδονικής περιφέρειας. Επί προσθέτως πρόκειται για δράσεις που συμπεριλαμβάνετε η συμμετοχή του Μακεδονικού Συμβουλίου Νέων σε εθιμοτυπικές γιορτές και εκδηλώσεις που οργανώνουν οι δήμοι της Βορείου Ελλάδος, καθώς και η διοργάνωση ημερίδων με στόχο την ενημέρωση για θέματα ιστορίας ,πολιτισμού και επικαιρότητας της Μακεδονικής περιφέρειας.


Κατά την διάρκεια της 1η συνάντησης του νεοσύστατου συλλόγου, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και οι πιθανοί τρόποι ομαδικής επίλυσης τους. Ακόμη μέσω ανοιχτής τηλεδιάσκεψης με τον συμβούλο παιδείας της Ρώμης και ιδρυτή του Αριστοτέλειου Ιδρύματος Νικόλαο Σιλκόγλου ,προτάθηκε η συνεργασία και η ενημέρωση των πολιτών των δήμων της Μακεδονικής περιφέρειας για να γίνουν «πρεσβευτές ειρήνης» στο πλαίσιο συνεργασίας της Enesco και του ΟΗΕ, που θα στηρίζετε σε 2 πυλώνες την καταπολέμηση της Πείνας και του Ρατσισμού.


Το ΤΟ.ΣΥ.Ν. Του Δήμου Πολυγύρου και κατ επέκταση και τα ΤΟ.ΣΥ.Ν. Του νομού μας εκπροσωπούνται από το Γραμματέα του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Του Δήμου Πολυγύρου Θωμά Παπαθανασίου, από τον οποίο θα υπάρχει και αναλυτική ενημέρωση προς όλα τα ΤΟ.ΣΥ.Ν. Του νομού μας.


Με εκτίμηση

Ο εκπρόσωπος και Γραμματέας του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Δήμου Πολυγύρου
Θωμάς Παπαθανασίου
τηλ επικοινωνίας: 6944885482

Δεν υπάρχουν σχόλια: