Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Τα σκουπίδια της Βόρειας Χαλκιδικής και ο ΧΥΤΑ Πολυγύρου


Πρόσφατα εγκαινιάστηκε ο ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) Πολυγύρου. Έγιναν οι πρώτες νύξεις από τον Νομάρχη Χαλκιδκής Αστέριο Ζωγράφο ότι τα σκουπίδια της Χαλκιδικής καλό είναι να μην βγαίνουν έξω από την Χαλκιδική γιατί θα επιβαρυνθεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και οι Τοπικές Αυτοδιοικήσεις.

Βέβαια τόσο ο Δήμαρχος Πολυγύρου Θωμάς Καπλάνης και ο υπεύθυνος για τον ΧΥΤΑ Ευθύμιος Καρανάσιος το ξεκαθάρισαν πολλές φορές. Εκτός από τον Δήμο Ζερβοχωρίων δεν πρόκειται ο ΧΥΤΑ Πολυγύρου να δεχθεί άλλα σκουπίδια.

Κάποιοι πονηροί προσπαθούν πλαγίως να μεταφερθούν τα σκουπίδια της Ιερισσού στον Πολύγυρο. Ούτε που να το σκέφτονται, γιατί, για να το πούμε πολύ απλά, θα γίνει της Αναστάσεως. Θα γίνει το έλα να δεις αν το τολμήσουν. Ούτε να διανοηθούν να φέρουν τα μολυσμένα "σκουπίδια" των Μεταλλείων στον Πολύγυρο.

Η Τρυπητή είναι μια απέραντη χωματερή από άκρη σε άκρη. Αφού δεν ενδιαφέρεται ο Δήμος Σταγείρων - Ακάνθου να τα μαζέψει ας στείλει η Νομαρχία συνεργεία για την αποκομιδή.

Αφού δεν θέλει ο Νομάρχης να επιβαρυνθεί η Νομαρχία για την μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Σταγείρων Ακάνθου στην Μαυροράχη και τα θέλει τόσο πολύ εντός Χαλκιδικής, να τα πάει στην Αρναία.

Αρκετά με τους πειραματισμούς, δεν θα την πληρώνει πάντα ο Πολύγυρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: