Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Η νέα ιστοσελίδα του ΥΜΑΘ


Πριν αρκετούς μήνες με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν λειτουργεί η σελίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.
Η ιστοσελίδα που καταργήθηκε ήταν γεμάτη από φωτογραφίες, ιστορία των Νομών και των Πόλεων, μια πολύ ωραία ιστοσελίδα με πολλά ιστορικά ντοκουμέντα. Επίσης είχε ολόκληρες σειρές από παλαιές φωτογραφίες και καρτ ποστάλ από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Βέβαια δεν φταίει ο Σταύρος Καλαφάτης για την διακοπή της προηγούμενης ιστοσελίδας. Προηγούμενος Υπουργός την κατήργησε. Αλλά όμως ο Καλαφάτης δεν είδε τι σελίδα παρέλαβε; Δηλαδή την είδε και του άρεσε; Μετά από πολύμηνη ανακατασκευή, παρουσίασαν για ιστοσελίδα ένα έκτρωμα που έχει κοστίσει πολλά χρήματα. Η ιστοσελίδα αυτή έγινε με προχειροδουλειά και είναι απαράδεκτη. Όταν κάποιος επιλέξει την Αγγλική γλώσσα, μόνο αγγλικό κείμενο δεν υπάρχει μέσα. Έχουν βάλει τίτλους με greeklish και το κείμενο που ακολουθεί είναι στην Ελληνική γλώσσα αντί στην Αγγλική ... Για παράδειγμα, δείτε πως παρουσιάζεται η Χερσόνησος της Κασσάνδρας στην ... "αγγλική γλώσσα":

Chersonisos Kassandras

Η Κασσάνδρα είναι η δυτικότερη χερσόνησος της τρίαινας της Chalkidiki. Είναι ένα από τα πιο φημισμένα μέρη στην Χαλκιδική με ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη, έχοντας να επιδείξει πάρα πολλά όσον αφορά τον πολιτιστικό και τον τουριστικό τομέα. Οι λευκές ακτές της και τα βραχώδη, γεμάτα έλατα ακρωτήρια της ήταν τα πρώτα που τράβηξαν την προσοχή των επισκεπτών, τόσο των Ελλήνων όσο και των ξένων.

Αυτό το δείγμα υποτίθεται ότι είναι στην αγγλική γλώσσα...

Πιστεύουμε ότι 16χρονα αν σχεδίαζαν αυτή την σελίδα, θα ήταν καλύτερη...

Οι ελάχιστες φωτογραφίες που έχουν μέσα στο site αυτό, είναι μικροσκοπικές και είναι σαν να τις μαζέψανε από το διαδίκτυο. Ολόκληρο Υπουργείο και δεν έχει δικές του φωτογραφίες της προκοπής; Ας κρατούσαν από την προηγούμενη ιστοσελίδα, που είχε τεράστιες φωτογραφίες. Να μας πούνε πόσο κόστισε αυτό το site και το πλήρωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι. Κομμένες οι μαλακίες, δεν πρωτοεμφανίστηκε το internet προχθές για να κάνουν αυτές τις απαράδεκτες ιστοσελίδες ολόκληρα Υπουργεία.

Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας εν έτη 2009... για οποιονδήποτε έχει στοιχειώδη γνώση του διαδικτύου. Δεν μιλάμε για επαγγελματίες της πληροφορικής γιατί αυτοί απλά τραβάνε τα μαλλιά τους...

Θέλουμε να μάθουμε το κόστος αυτής της ιστοσελίδας, πόσο στοίχισε στους Έλληνες Πολίτες. Μήπως ξέρει η ΝΟΔΕ Χαλκιδικής να μας πει πόσο κόστισε;

Είναι ιστοσελίδα Υπουργείου και πρέπει να έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός, όπου αναφέρεται και το κόστος. Περιμένουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: