Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Φουλ για το χρυσό!


Η Ελλάδα πανηγυρίζει άλλο ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση! Μετά την ομάδα των Εφήβων και το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η Εθνική ομάδα Νέων είναι έτοιμη να επαναλάβει αυτό που είχαν κάνει πέρυσι στην Αμαλιάδα οι Εφηβοι: Να αναδειχθούν Πρωταθλητές Ευρώπης!

Η ομάδα του Κώστα Μίσσα νίκησε στον ημιτελικό την Ισπανία με 87-76 και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο «Βενετόκλειο» της Ρόδου και στον τελικό της Κυριακής (26/7), απέναντι σε Ιταλία ή Γαλλία θα διεκδικήσει το ευρωπαϊκό στέμμα στην κατηγορία της!

Αυτό πάντως που είναι δεδομένο, είναι η ελληνική παρουσία στο βάθρο.

Από το ξεκίνημα η Ελλάδα βρέθηκε να «κυνηγάει» το σκορ, αφού η Ισπανία μπήκε δυνατά και πέτυχε το στόχο της που ήταν να αιφνιδιάσει και να φέρει σε δύσκολη θέση τους παίκτες του Κώστα Μίσσα, που έκανε... μπαμ ότι ήταν γεμάτοι άγχος.

Αυτό το άγχος λειτούργησε με τον χειρότερο τρόπο για την ελληνική ομάδα, η οποία «έφτυνε αίμα» για να σκοράρει και ήταν εξαιρετικά άστοχη από την περιφέρεια. Αντίθετα, οι Ισπανοί ήταν «καυτοί», ειδικά έξω από τη γραμμή των 6.25μ., με τα «φαρμακερά» τους σουτ να γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ τους στο πρώτο μέρος.

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 19-11 υπέρ των «φούριας ρόχας», οι οποίοι έβρισκαν λύσεις και ελεύθερα σουτ, ενώ αντίθετα η Ελλάδα έβρισκε επιθετικές λύσεις κυρίως από τον Σαρικόπουλο, που δήλωσε «παρών» στο πιο σημαντικό έως σήμερα ματς αυτής της ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρόδου.

Το ίδιο «βιολί», με τους Ισπανούς να σκοράρουν με ποικίλους τρόπους και τον Αγκιλάρ να δίνει «σόου» σε άμυνα (με τάπες) και επίθεση, διατήρησαν το προβάδισμα που είχαν «χτίσει» και τους επέτρεψε να τελειώσουν στο +8 το πρώτο ημίχρονο (39-31).

Όμως, όλα άλλαξαν στο τρίτο δεκάλεπτο και συγκεκριμένα στο δεύτερο μισό του. Οι Ισπανοί έφτασαν στο μεγαλύτερο υπέρ τους προβάδισμα, με +12 (46-34), αλλά κάπου εκεί η Εθνική ξύπνησε και με αντεπίθεση διαρκείας, 1.04’’ πριν το τέλος της περιόδου, έφτασε για πρώτη φορά στο ματς προηγούμενη στο σκορ (58-56), χάρη σε τρίποντο του Γιαννόπουλου, που είχε «σαλπίσει» την αντεπίθεση μαζί με Σλούκα, Παπανικολάου και Μάντζαρη!

Η Εθνική έφτασε και στο +5 (61-56) με τρίποντο του Μάντζαρη, όμως οι Ισπανοί με «μπάζερ μπίτερ» στη λήξη της περιόδου μείωσαν ξανά στους 2 (61-59)!

Το προβάδισμα παρέμεινε «γαλανόλευκο» στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ωστόσο, η ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει και η διαφορά «έπαιζε» ανάμεσα σε 2-4 πόντους, πριν ένα ξέσπασμα βοηθήσει την Ελλάδα να ξεφύγει με 7 (70-63) στο 36’. Η Ισπανία βρέθηκε να «κυνηγάει» για να «κλείσει» τη διαφορά, αλλά οι Έλληνες πλέον ήταν αυτοί που είχαν το καθαρό μυαλό και με ευστοχία στις βολές, πέτυχαν το μεγάλο στόχο τους και το τελικό τους έστειλε στο μεγάλο τελικό, για το χρυσό μετάλλιο!

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 31-39, 61-59, 87-76.

Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: