Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Και 5η αρκούδα νεκρή στην Εγνατία. (βίντεο)



Άλλη μία αρκούδα, η πέμπτη κατά σειρά, βάρους περίπου 160 κιλών, έπεσε νεκρή από διερχόμενο αυτοκίνητο στην Εγνατία Οδό.

Αφού πρώτα κατέστρεψε τον περιμετρικό φράχτη και πέρασε στο οδόστρωμα, σε ένα από τα πιο απροσπέλαστα σημεία, σε μικρή απόσταση από ένα διπλό τούνελ, λίγα χιλιόμετρα από την Παναγιά.

Η αρκούδα διέσχισε αρχικά τη μια πλευρά του δρόμου, αλλά όταν βρέθηκε στην άλλη, παρασύρθηκε από ένα ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ένα Βούλγαρος οδηγός, ο οποίος κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα.

Το άτυχο ζώο, αν και τραυματισμένο σοβαρά, προσπάθησε να συρθεί μέχρι τη νησίδα για να προστατευτεί, λειτουργώντας το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Το αυτοκίνητο του Βούλγαρου έπαθε ζημιές στο μπροστινό μέρος.

Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα υπήρξε κινητοποίηση των συνεργείων της Εγνατίας Οδού και της Τροχαίας που διέκοψαν την κυκλοφορία, ενώ έφτασαν επιτόπου οι συνεργάτες της "Καλλιστώ".

Ήταν η τρίτη αρκούδα που χάνεται με αυτό τον τρόπο τις τελευταίες εβδομάδες και όπως επισήμαναν τα μέλη της οργάνωσης, παρά το γεγονός ότι ο δρόμος θεωρείται "κλειστός" και ασφαλής, συχνά γίνονται τέτοια δυστυχήματα κυρίως επειδή τα αγρίμια δεν βρίσκουν τροφή πάνω στα βουνά και κατεβαίνουν χαμηλά για να αναζητήσουν.

Η "Καλλιστώ" θα υποβάλλει αίτημα στους υπεύθυνους της Εγνατίας Οδού να διακόψουν την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, ώσπου να τοποθετηθούν κατάλληλες περιφράξεις που να εμποδίζουν την διέλευση των αρκούδων.

Οπως διαπιστώθηκε, είχε σπασμένο το μπροστινό πόδι και έφερε τραύματα -ίσως κατάγματα- στα πλευρά και στη λεκάνη.

Αργότερα όμως, όπως προαναφέραμε, εξέπνευσε από εσωτερική αιμορραγία.



Πηγή: gianniotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: